Μακρόν σε Ζελένσκι: Η στήριξή μας δεν θα εξασθενήσει λόγω Μέσης Ανατολής

Μακρόν σε Ζελένσκι: Η στήριξή μας δεν θα εξασθενήσει λόγω Μέσης Ανατολής

Ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε σήμερα τον Ουκρανό ομόλογό του, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία, ότι η ένταση που επικρατεί στο μέτωπο Ισραήλ – Γάζας δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά την ευρωπαϊκή στήριξη προς το Κίεβο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε σήμερα τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι η ένταση που επικρατεί πια στο μέτωπο Ισραήλ – Γάζας δεν πρόκειται να επηρεάσει την ευρωπαϊκή υποστήριξη προς το Κίεβο.

«Ο πολλαπλασιασμός των κρίσεων δεν θα αποδυναμώσει σε καμία περίπτωση τη γαλλική και ευρωπαϊκή υποστήριξη στην Ουκρανία, που θα συνεχισθεί για όσο διάστημα χρειασθεί», τόνισε ο Μακρόν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ζελένσκι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Μακρόν και Ζελένσκι συζήτησαν για τις ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ενόψει του χειμώνα, καθώς η Ουκρανία θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι οι ενεργειακές υποδομές της θα βρεθούν ξανά στο στόχαστρο ρωσικών επιθέσεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι η χώρα του αποδίδει «μεγάλη σημασία στη στρατιωτική βοήθεια από τη Γαλλία».

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, για θέματα που σχετίζονται με την επισιτιστική ασφάλεια, με έμφαση στις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Σε ό,τι αφορά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, «τόνισαν την ανάγκη προστασίας του άμαχου πληθυσμού και αποτροπής κάθε περαιτέρω κλιμάκωσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT