«Σεισμός» στη Nokia: Θα απολύσει έως και 14.000 υπαλλήλους

«Σεισμός» στη Nokia: Θα απολύσει έως και 14.000 υπαλλήλους

Οι πωλήσεις της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περικοπές θέσεων εργασίας προχωρά ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός της Nokia με έως και 14.000 απολύσεις εργαζομένων ώστε να αντιμετωπισθεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το ασθενέστερο περιβάλλον της αγοράς».

Η εταιρεία, που είναι σημαντικός παγκόσμιος πάροχος εξοπλισμού 5G, απασχολεί σήμερα 86.000 εργαζόμενους με τον αριθμό αυτό να μειώνεται το επόμενο διάστημα έως και τους 72.000. Σύμφωνα με τις οικονομικές εκτιμήσεις της Nokia, η κίνηση αυτή θα τη βοηθήσει να συρρικνωθούν οι δαπάνες προσωπικού από 10% έως 15%, εξοικονομώντας τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ μόνο το 2024. Σωρευτικά, μέχρι το τέλος του 2026, οι απολύσεις αυτές θα μειώσουν τα κόστη της εταιρείας έως και 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Οι πιο δύσκολες επιχειρηματικές αποφάσεις είναι αυτές που επηρεάζουν τους ανθρώπους μας. Εχουμε εξαιρετικά ταλαντούχους υπαλλήλους στη Nokia και θα υποστηρίξουμε όλους όσοι επηρεάζονται από αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Πέκα Λούντμαρκ.

Η ανακοίνωση για τις μαζικές απολύσεις ήρθε την ίδια μέρα που η Nokia ανακοίνωσε κέρδη χειρότερα από τα αναμενόμενα. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, καθώς «η μακροοικονομική αβεβαιότητα και τα υψηλότερα επιτόκια συνεχίζουν να ασκούν πίεση στις δαπάνες».

Οι πωλήσεις δικτύων κινητής τηλεφωνίας μειώθηκαν κατά 19% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, πρόσθεσε η εταιρεία, λόγω της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης του 5G σε αγορές όπως η Ινδία.

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT