Νάιτζελ Φάρατζ: «Θα είμαι ο νέος ηγέτης των Τόρις πριν το 2026»

Νάιτζελ Φάρατζ: «Θα είμαι ο νέος ηγέτης των Τόρις πριν το 2026»

Ετοιμος να πάρει στα χέρια του τα ηνία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος, δηλώνει πια ο ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμος να πάρει στα χέρια του τα ηνία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος, στη θέση του Ρίσι Σούνακ, δηλώνει πια ο ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο 59χρονος Φάρατζ ανήκε στις τάξεις της παράταξης των Τόρις έως και το 1993, οπότε αποχώρησε αντιδρώντας στην υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Εκτοτε, εκείνος ακολούθησε δική του πορεία, ως ευρωβουλευτής (αν και ευρωσκεπτικιστής ο ίδιος) και ηγέτης σειράς άλλων παρατάξεων (UKIP, Reform UK).  

«Θα εκπλαγώ εάν δεν είμαι ο ηγέτης των Συντηρητικών μέχρι το 2026», δήλωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ, μιλώντας στον ιστοχώρο PoliticsHome.

Ενα τέτοιο σενάριο φαντάζει «ακραίο» υπό τις σημερινές συνθήκες. Οταν αναφέρεται ωστόσο σε αυτό, ο ιστοχώρος Politico μιλά για ένα σενάριο μη-πιθανό μεν αλλά όχι και αδύνατο.

Ο 59χρονος Φάρατζ πήρε, άλλωστε, μέρος στο συνέδριο των Συντηρητικών τον Οκτώβριο στο Μάντσεστερ, όπου έγινε μάλιστα δεκτός ως «ήρωας» από πολλούς Τόρις.  

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή