Πρώην δικηγόρος του Τραμπ δήλωσε ένοχη για την υπόθεση ανατροπής των εκλογών

Πρώην δικηγόρος του Τραμπ δήλωσε ένοχη για την υπόθεση ανατροπής των εκλογών

Η Πάουελ παραδέχθηκε ότι συνωμότησε για παράνομη πρόσβαση στην ασφάλεια των εκλογικών μηχανημάτων της αγροτικής κομητείας Κόφι στη νοτιοανατολική Τζόρτζια τον Ιανουάριο του 2021

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ένοχη σε έξι κατηγορίες για συνωμοσία ώστε να συνδράμει τις προσπάθειες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να ανατρέψει την εκλογική ήττα του στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Η δικηγόρος Σίντνεϊ Πάουελ δήλωσε ένοχη σε έξι κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό τη σκόπιμη ανάμιξη στην επιτέλεση εκλογικών καθηκόντων και συμφώνησε να καταθέσει εναντίον του Τραμπ και άλλων συγκατηγορουμένων στην υπόθεση εφόσον κληθεί.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος στο κατηγορητήριο της κομητείας Φούλτον της Τζόρτζια για παραβίαση του νόμου RICO στις προσπάθειές του να ανατρέψει την ήττα του από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η Πάουελ παραδέχθηκε ότι συνωμότησε για παράνομη πρόσβαση στην ασφάλεια των εκλογικών μηχανημάτων της αγροτικής κομητείας Κόφι στη νοτιοανατολική Τζόρτζια τον Ιανουάριο του 2021. Ο διακανονισμός προβλέπει ότι θα τεθεί έξι χρόνια υπό δικαστική επιτήρηση.

Η Πάουελ εκπροσώπησε τον Τραμπ μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020 και βοήθησε να διαδοθούν οι ψευδείς ισχυρισμοί του ότι οι εκλογές αμαυρώθηκαν από εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή