Γερμανία: Η υπουργός Εσωτερικών ζητά την απέλαση υποστηρικτών της Χαμάς

Γερμανία: Η υπουργός Εσωτερικών ζητά την απέλαση υποστηρικτών της Χαμάς

Χθες το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο της Γερμανίας περιέγραψε ως «τρομοκρατική ενέργεια» την απόπειρα εμπρησμού συναγωγής στο Βερολίνο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι οι υποστηρικτές της Χαμάς θα πρέπει να απελαθούν από τη χώρα, όπου είναι δυνατόν, προσθέτοντας ότι οι αρχές «τους παρακολουθούν στενά».

«Εάν είμαστε σε θέση να απελάσουμε υποστηρικτές της Χαμάς, πρέπει να το κάνουμε», δήλωσε η Νάνσι Φέζερ στους δημοσιογράφους έπειτα από συνομιλίες με αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

«Οι αρχές ασφαλείας μας έχουν επί του παρόντος δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στους τζιχαντιστές», πρόσθεσε η Φέζερ, επισημαίνοντας μια πρόσφατη επίθεση στις Βρυξέλλες ως ένδειξη της απειλής που σχετίζεται με τις εντάσεις σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή

Χθες το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο της Γερμανίας περιέγραψε ως «τρομοκρατική ενέργεια» την απόπειρα εμπρησμού συναγωγής στο Βερολίνο. Στον αντίποδα, ιμάμηδες και εκπρόσωποι μουσουλμανικών οργανώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους για την ειρήνη στο Μόναχο.

«Είναι πολύ σαφές ότι δεν ανεχόμαστε και δεν θα ανεχτούμε ποτέ επιθέσεις εναντίον εβραϊκών ιδρυμάτων», δήλωσε ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς από το Κάιρο και ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Από την πλευρά της, η ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι γερμανικές αρχές θα αντιμετωπίσουν την υπόθεση με «ανυποχώρητη αυστηρότητα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, δύο άγνωστοι πέταξαν εμπρηστικούς μηχανισμούς προς τη συναγωγή, οι οποίοι ωστόσο δεν έφθασαν έως το κτίριο, καθώς η παρουσία της αστυνομίας εμπόδισε τους δράστες να πλησιάσουν τον στόχο τους.

«Οι εικόνες από τη χθεσινή νύχτα δείχνουν ξεκάθαρα ότι βιώνουμε τις επιπτώσεις ενός θρησκευτικού πολέμου στους δρόμους της πρωτεύουσας και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης γίνονται στόχος θρησκευτικού φανατισμού, ο οποίος θα γίνει ακόμη πιο έντονος όσο επιδεινώνεται η στρατιωτική αντιπαράθεση», δήλωσε ο επικεφαλής αστυνομικός επιθεωρητής Στέφαν Βε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT