Η χούντα του Νίγηρα εμπόδισε την απόδραση του έκπτωτου προέδρου Μπαζούμ

Η χούντα του Νίγηρα εμπόδισε την απόδραση του έκπτωτου προέδρου Μπαζούμ

Ο καθαιρεθείς ηγέτης του Νίγηρα είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τότε που η χούντα τον ανέτρεψε στις 27 Ιουλίου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στρατιωτική κυβέρνηση του Νίγηρα ανακοίνωσε ότι απέτρεψε την απόπειρα απόδρασης του έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μπαζούμ στη γειτονική Νιγηρία.

Ο Μπαζούμ, o oποίος κρατείται εδώ και τρεις μήνες, φέρεται να σχεδίαζε να δραπετεύσει με την οικογένειά του και δύο οικιακούς βοηθούς και με τη βοήθεια ανθρώπων της ασφάλειάς του.

«Η άμεση αντίδραση των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας κατέστησε δυνατή την αποτροπή αυτού του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας μας», δήλωσε εκπρόσωπος της χούντας, προσθέτοντας ότι «οι κύριοι δράστες και ορισμένοι από τους συνεργούς τους συνελήφθησαν».

Η τύχη του Μπαζούμ δεν είναι άμεσα γνωστή. Ο καθαιρεθείς ηγέτης του Νίγηρα –ο οποίος δεν έχει ακόμη παραιτηθεί από πρόεδρος– είχε τεθεί σε κατ′ οίκον περιορισμό από τότε που η χούντα τον ανέτρεψε στις 27 Ιουλίου.

Τον Αύγουστο, ο Μπαζούμ ανέφερε σε μηνύματα κειμένου που έστειλε στο CNN ότι είχε τεθεί σε απομόνωση, αρκετές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και αναγκάστηκε να τρώει ξηρό ρύζι και ζυμαρικά από τους απαγωγείς του.

Οι στρατιωτικοί δήλωσαν ότι ανέτρεψαν τον Μπαζούμ εξαιτίας των προβλημάτων ασφαλείας της χώρας και της προβληματικής κατάστασης της οικονομίας.

Το πραξικόπημα του Νίγηρα ήταν η τελευταία από τις διαδοχικές ανατροπές εξουσίας από τον στρατό στην ταραγμένη δυτικοαφρικανική περιοχή Σαχέλ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και χρόνια με την εξέγερση των τζιχαντιστών.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή