Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Σίσι

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Σίσι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος πρόεδρος με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, πριν από τη Σύνοδο που αναμένεται να διεξαχθεί αύριο στο Κάιρο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, πριν από τη Σύνοδο των ηγετών στο Κάιρο αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, συζητήθηκαν η ολοένα και πιο δεινή κατάσταση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει το Ισραήλ κατά αθώων πολιτών στη Γάζα και τα βήματα που θα μπορούσαν να ληφθούν για λύση.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι βαθαίνει σταδιακά η βαρβαρότητα κατά των παλαιστινιακών εδαφών και ότι η σιωπή των δυτικών χωρών σχετικά με τους βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία, σχολεία και χώρους λατρείας έχει ρίξει λάδι στη φωτιά στη Γάζα.

Ανέφερε, επίσης, ότι είναι απαράδεκτο οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν από την πατρίδα τους και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσει την ειρήνη και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια και υπηρεσίες υγείας στη Γάζα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σημειώνεται ότι στην αυριανή Σύνοδο στο Κάιρο πρόκειται να πάρει μέρος, από την πλευρά της Τουρκίας, όχι ο πρόεδρος Ερντογάν αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή