Πάπας Φραγκίσκος: Με πληγώνουν οι επιθέσεις στην ελληνορθόδοξη ενορία και στο αγγλικανικό νοσοκομείο
ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ

Πάπας Φραγκίσκος: Με πληγώνουν οι επιθέσεις στην ελληνορθόδοξη ενορία και στο αγγλικανικό νοσοκομείο

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος σήμερα στους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος σήμερα στους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Αναλυτικά, ο ποντίφικας υπογράμμισε:

«Παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Εκφράζω τον ιδιαίτερο πόνο και την ανησυχία μου, προσεύχομαι και είμαι στο πλευρό των ομήρων, των θυμάτων και των οικογενειών τους. Σκέφτομαι τη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα. Με πληγώνει το ότι τις περασμένες ημέρες επλήγησαν το αγγλικανικό νοσοκομείο και η ελληνορθόδοξη ενορία. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για την απελευθέρωση των ομήρων. Ο πόλεμος αποτελεί πάντα μια ήττα, αναφέρομαι και στην Ουκρανία. Ο πόλεμος αποτελεί καταστροφή της ανθρώπινης αδελφοσύνης, σταματήστε, αδέλφια».

Ο πάπας Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι η επόμενη Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, για την Καθολική Εκκλησία θα είναι ημέρα νηστείας, μετάνοιας και προσευχής υπέρ της ειρήνης.

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί προσευχή στον Αγιο Πέτρο, που θα είναι και έκκληση για ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή