Τρίτο κομβόι βοήθειας εισέρχεται στη Γάζα από την Αίγυπτο

Τρίτο κομβόι βοήθειας εισέρχεται στη Γάζα από την Αίγυπτο

Το πρώτο κομβόι 20 φορτηγών πέρασε στη Γάζα το Σάββατο, ενώ δεύτερο κομβόι με 14 φορτηγά εισήλθε στον παλαιστινιακό θύλακο την Κυριακή

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tρίτο κομβόι βοήθειας πέρασε στη Γάζα από την Αίγυπτο, σύμφωνα με αναφορές. Τόσο το Reuters όσο και το AFP αναφέρουν ότι περισσότερα φορτηγά με βοήθεια μόλις εισήλθαν μέσω του περάσματος της Ράφα.

Το πρώτο κομβόι 20 φορτηγών με βοήθεια πέρασε στη Γάζα το Σάββατο, ενώ δεύτερο κομβόι με 14 φορτηγά εισήλθε στον παλαιστινιακό θύλακο την Κυριακή.

Ο αριθμός των φορτηγών στην αυτοκινητοπομπή της Δευτέρας είναι περίπου ο ίδιος με των δύο προηγούμενων ημερών, ανέφεραν εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters.

Βοήθεια για 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους

Η Ράφα είναι το κύριο πέρασμα εισόδου και εξόδου από τη Γάζα, το οποίο δεν συνορεύει με το Ισραήλ.

Από τότε που το Ισραήλ επέβαλε «πλήρη πολιορκία» στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η Ράφα έχει βρεθεί στο επίκεντρο των προσπαθειών για παροχή βοήθειας.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ επισημαίνουν ότι θα χρειάζονταν περίπου 100 φορτηγά θα καθημερινά για να καλύψουν βασικές ανάγκες στη Γάζα, η οποία φιλοξενεί 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους και όπου τα αποθέματα τροφίμων, νερού και καυσίμων εξαντλούνται.

Συνεχές και βιώσιμο σχέδιο

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού χαιρέτισε την άφιξη των δύο πρώτων κομβόι βοήθειας στη Γάζα – ωστόσο, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για «σταγόνα» συγκριτικά με αυτό που χρειάζεται ο πληθυσμός.

Μιλώντας στο BBC, ο εκπρόσωπος του επιτροπής, Ιμένε Τραμπέλσι δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεχές και βιώσιμο σχέδιο ως προς την παράδοση των προμηθειών.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να κάνουμε λόγο για καταστροφή στη Γάζα», όπως τόνισε. 

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή