Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ιράν – Ρωσίας – Τουρκίας στην Τεχεράνη: Ζητούν να μη στοχοποιούνται άμαχοι στη Γάζα

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ιράν – Ρωσίας – Τουρκίας στην Τεχεράνη: Ζητούν να μη στοχοποιούνται άμαχοι στη Γάζα

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ιράν, Ρωσίας, Τουρκίας, Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν συναντήθηκαν στην Τεχεράνη σήμερα με θέμα τις εξελίξεις στον Καύκασο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκε, ωστόσο, και η κατάσταση στη Γάζα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας ζήτησαν σήμερα, από την Τεχεράνη όπου βρέθηκαν, να μην μπαίνουν στο στόχαστρο «αθώοι πολίτες» στη Γάζα, τον παλαιστινιακό θύλακα που βομβαρδίζεται από το Ισραήλ μετά τις 7 Οκτωβρίου σε αντίποινα για την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς κατά Ισραηλινών αμάχων.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν, της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συναντήθηκαν στην Τεχεράνη σήμερα για να συζητήσουν για την κατάσταση στον Καύκασο. Στο επίκεντρο βρέθηκε, ωστόσο, και η κατάσταση στη Γάζα, με τους ΥΠΕΞ να υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν «την ανάγκη να σταματήσει αμέσως η στοχοποίηση αθώων πολιτών».

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι μονομερείς ενέργειες για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν προσέφεραν καμία νέα ιδέα. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση μιας κατάπαυσης του πυρός, να επιλυθούν τα ανθρωπιστικά ζητήματα και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα οδηγήσει στην ειρήνη, στη βάση της λύσης των δύο κρατών. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή