Η Μολδαβία μπλοκάρει την πρόσβαση σε 22 ρωσικούς ιστότοπους

Η Μολδαβία μπλοκάρει την πρόσβαση σε 22 ρωσικούς ιστότοπους

Η Μολδαβία απέκλεισε σήμερα την πρόσβαση σε πάνω από 20 ρωσικούς ενημερωτικούς ιστότοπους, καταγγέλλοντας ότι επιδίδονται σε πληροφοριακό πόλεμο.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μολδαβία απέκλεισε σήμερα την πρόσβαση σε πάνω από 20 ρωσικούς ενημερωτικούς ιστότοπους, καταγγέλλοντας ότι ασκούν προπαγάνδα στο πλαίσιο ενός ρωσικού πληροφοριακού πολέμου εναντίον της χώρας.

Διάταγμα της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας της Μολδαβίας, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, απαριθμεί 22 ρωσικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων μερικών εκ των πιο δημοφιλών (Russia Today, NTV, Ren TV, VGTRK κ.ά.).

Το διάταγμα αναφέρει ότι δόθηκε εντολή στους παρόχους του διαδικτύου να μπλοκάρουν άμεσα αυτές τις ιστοσελίδες.

Η Μολδαβία έχει περιορίσει τις τηλεοπτικές μεταδόσεις ειδήσεων από τη Ρωσία ήδη από τον Ιούνιο του 2022, με φόντο την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, επιτρέποντας μόνο ψυχαγωγικές εκπομπές και ταινίες.

Οι σχέσεις της Μολδαβίας με τη Μόσχα επιδεινώθηκαν ραγδαία κατά τη διάρκεια του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία.

Η φιλοευρωπαία πρόεδρος Μάγια Σάντου καταδίκασε τη ρωσική εισβολή ενώ έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι σχεδιάζει και πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης της Μολδαβίας σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.

Η Μόσχα από την πλευρά της, απορρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό και κατηγορεί τη Μολδαβία ότι ακολουθεί αντιρωσική ατζέντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή