Ακόμα μια δικηγόρος του Τραμπ δήλωσε ένοχη για τις εκλογές του 2020

Ακόμα μια δικηγόρος του Τραμπ δήλωσε ένοχη για τις εκλογές του 2020

Η Τζίνα Ελις, με τη φωνή της να ραγίζει κατά διαστήματα, δήλωσε σε δικαστήριο της Ατλάντα ότι «απέτυχε»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα ένα μέλος της νομικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ, η Τζίνα Ελις, ομολόγησε την Τρίτη την ενοχή της για την κατηγορία που σχετίζεται με τις προσπάθειες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020 στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Η Ελις, με τη φωνή της να ραγίζει κατά διαστήματα, δήλωσε σε δικαστήριο της Ατλάντα ότι «απέτυχε».

«Αυτό που δεν έκανα και θα έπρεπε να είχα κάνει, κύριε πρόεδρε, ήταν να βεβαιωθώ αν τα γεγονότα που οι άλλοι δικηγόροι επικαλούνταν, ήταν αληθινά», είπε η Ελις στον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον, Σκοτ ΜακΑφί. 

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι συμμετείχε σε συνάντηση με νομοθέτες της Τζόρτζια, όπου ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι έκανε ψευδείς ισχυρισμούς για παρατυπίες στην ψηφοφορία.

Η Ελις είναι το τρίτο μέλος της νομικής ομάδας του Τραμπ που καταλήγει σε συμφωνία με τους εισαγγελείς της Τζόρτζια την τελευταία εβδομάδα, μετά τις δηλώσεις ενοχής της Σίντνεϊ Πάουελ και του Κένεθ Τσέζμπρο.

Σώμα ενόρκων –αποτελείται από πολίτες που έχουν ευρείες δυνατότητες ως προς την έρευνα– που συστήθηκε από την εισαγγελέα Φάνι Γουίλις απήγγειλε τη 14η Αυγούστου κατηγορίες σε βάρος του κ. Τραμπ και άλλων 18 προσώπων για τις φερόμενες παράνομες προσπάθειές τους να εξασφαλίσουν την ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 στην Τζόρτζια, που είχε κερδίσει ο σημερινός Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η δίωξη σε βάρος τους ασκήθηκε με βάση νόμο που γενικά χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και προβλέπει ποινές φυλάκισης πέντε ως είκοσι ετών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος στο κατηγορητήριο της κομητείας Φούλτον της Τζόρτζια για παραβίαση του νόμου RICO στις προσπάθειές του να ανατρέψει την ήττα του από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πρόκειται για την τέταρτη ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού του κράτους, ο οποίος έχει αναγγείλει εδώ και καιρό πως θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία τον Νοέμβριο του 2024 και παραμένει φαβορί στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικανών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή