Σαλβίνι: «Αηδιαστικές» οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Χαμάς

Σαλβίνι: «Αηδιαστικές» οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Χαμάς

Ο Σαλβίνι πρόκειται να προτείνει στον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι να καλέσει επίσημα τον Τούρκο πρεσβευτή στην Ιταλία για εξηγήσεις

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σοβαρές και αηδιαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Χαμάς την Τετάρτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι πρόκειται να προτείνει στον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι να καλέσει επίσημα τον Τούρκο πρεσβευτή στην Ιταλία, ανέφερε το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε σημείωμά του.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Ερντογάν, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματός του στο τουρκικό κοινονβούλιο, δήλωσε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά «απελευθερωτικό κίνημα που δίνει μάχη για να προστατεύσει τη γη του». 

«Απάτη» τα δάκρυα της Δύσης

Ο Τούρκος πρόεδρος, στη διάρκεια της ομιλίας του, εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ και της Δύσης, λέγοντας πως «ο κόσμος μπορεί να χρωστάει στο Ισραήλ, αλλά η Τουρκία δεν του χρωστάει τίποτα».

«Η υποστήριξη στο Ισραήλ ισοδυναμεί με δολοφονία και ψυχική ασθένεια», είπε ο Ερντογάν και χαρακτήρισε «απάτη τα δάκρυα της Δύσης για το Ισραήλ».

«Οι μη περιφερειακοί παράγοντες πρέπει να σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, υποστηρίζοντας το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή