ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό η εμπιστοσύνη προς τα ΜΜΕ

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό η εμπιστοσύνη προς τα ΜΜΕ

Μόλις το 32% των Αμερικανών δηλώνει ότι εμπιστεύεται όσα δημοσιεύονται στα μίντια, ενώ στον αντίποδα το 39% δηλώνει ότι δεν τα εμπιστεύεται «καθόλου»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις το 32% των Αμερικανών δηλώνει ότι εμπιστεύεται «σε μεγάλο ή αρκετά μεγάλο βαθμό» όσα δημοσιεύονται στα μίντια των ΗΠΑ, ενώ στον αντίποδα το 39% δηλώνει ότι δεν τα εμπιστεύεται «καθόλου», σύμφωνα με τα στοιχεία των σφυγμομετρήσεων της εταιρείας Gallup.  

Η εμπιστοσύνη προς τα μίντια κινείται, με άλλα λόγια, σε ιστορικά χαμηλό –πλην όμως όχι πρωτοφανώς χαμηλό– επίπεδο. Το 32% των Αμερικανών, που δηλώνει ότι εμπιστεύεται όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ, είχε ξαναπαρατηρηθεί ως ποσοστό και το 2016, ενώ το ύψος της εμπιστοσύνης παρέμενε χαμηλά και όλα τα περασμένα χρόνια: ενδεικτικά, στο 36% το 2021, στο 34% το 2022.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, υπάρχει πια και ένα ιστορικά υψηλό ποσοστό της τάξεως του 39% που δηλώνει ότι δεν έχει «απολύτως καμία» εμπιστοσύνη στα μίντια.

Για την ιστορία, πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλότερο ποσοστό εμπιστοσύνης στα ΜΜΕ είχε καταγραφεί στις ΗΠΑ το μακρινό 1976 (τα χρόνια δηλαδή μετά το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ) και ήταν τότε… 72%.  

Με πληροφορίες από Gallup, Gzero     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή