Ισραήλ: Αριθμός ρεκόρ δημοσιογράφων θέλει να καλύψει τον πόλεμο

Ισραήλ: Αριθμός ρεκόρ δημοσιογράφων θέλει να καλύψει τον πόλεμο

Αιτήματα άνω των 2.000 δημοσιογράφων έχει κληθεί να διαχειρισθεί το γραφείο Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιτήματα περισσότερων από 2.000 δημοσιογράφων έχει κληθεί να διαχειρισθεί το γραφείο Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, από την έναρξη του πολέμου εναντίον της Χαμάς, με την κωδική ονομασία «Σιδερένια Σπαθιά».

Οπως αναφέρει το κυβερνητικό γραφείο Τύπου, οι 2.050 δημοσιογράφοι συνιστούν αριθμό ρεκόρ και είναι διπλάσιοι από όσους είχαν καλύψει τις πολεμικές επιχειρήσεις του 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις πρώτες θέσεις αναφορικά με την αποστολή ανταποκριτών για την κάλυψη του πολέμου, βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Την ίδια στιγμή, χώρες που καλύπτουν την επικαιρότητα του Ισραήλ σε μικρότερη κλίμακα, όπως η Ρουμανία, η Αργεντινή, το Νεπάλ και η Σιγκαπούρη, έχουν στείλει επίσης δημοσιογράφους.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, από την Ελλάδα έχουν μεταβεί στο Ισραήλ 33 δημοσιογράφοι.

H Ουκρανία, η οποία βρίσκεται εν μέσω πολέμου, έχει στείλει δύο δημοσιογράφους για να καλύψουν τον πόλεμο στο Ισραήλ, υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου, Νιτζάν Κοέν, στους δημοσιογράφους παρέχονται όλα τα διαθέσιμα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, «για να αποδείξουν το απόλυτο δίκαιο του Ισραήλ σε αυτόν τον πόλεμο».

Ενδεικτικός κατάλογος του αριθμού των δημοσιογράφων, ανά χώρα, που βρίσκονται στο Ισραήλ:

ΗΠΑ – 358, Μεγάλη Βρετανία – 281, Γαλλία – 221, Γερμανία – 102, Τουρκία – 71, Σκανδιναβικές χώρες – 70, Ιταλία – 63, Καναδάς – 56, Ινδία – 55, Ισπανία – 49, Αυστραλία – 36, Ελλάδα – 33, Ρωσία – 24, Κίνα – 19, Βέλγιο – 18, Ρουμανία – 16, Αργεντινή – 16, Πορτογαλία – 14, Μεξικό – 10, Αζερμπαϊτζάν – 8, Σλοβακία – 7, Αλβανία – 4, Ουρουγουάη – 4, Νεπάλ – 4, Νέα Ζηλανδία – 3, Γεωργία – 2, Ουκρανία – 2, Γκάνα – 1, Σιγκαπούρη – 1, Νιγηρία – 1, Αρμενία – 1 και Σενεγάλη – 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT