Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι εμποδίζει αμάχους να φύγουν προς το νότιο τμήμα της Γάζας

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι εμποδίζει αμάχους να φύγουν προς το νότιο τμήμα της Γάζας

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό, ένας Παλαιστίνιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι άμαχοι δέχονται πυρά από τη Χαμάς καθώς προσπαθούν να διαφύγουν

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να διαφύγουν προς τον Nότο για λόγους ασφαλείας, καταγγέλλοντας ωστόσο ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό, ένας Παλαιστίνιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι άμαχοι δέχονται πυρά από τη Χαμάς καθώς προσπαθούν να διαφύγουν.

Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Εντούτοις, τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι έχουν ήδη διαφύγει προς τον Nότο, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι 1,4 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί μέχρι στιγμής, εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT