Κατάρ: Θανατική ποινή σε 8 Ινδούς για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Κατάρ: Θανατική ποινή σε 8 Ινδούς για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Οι οκτώ άνδρες είναι συνταξιούχοι αξιωματικοί του ινδικού ναυτικού που εργάζονταν για εταιρεία συμβούλων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταριανό δικαστήριο επέβαλε θανατικές ποινές σε οκτώ Ινδούς με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ σχετικά με το πρόγραμμα απόκτησης στρατιωτικών υποβρυχίων του Κατάρ.

Οι οκτώ άνδρες είναι συνταξιούχοι αξιωματικοί του ινδικού ναυτικού που εργάζονταν για την εταιρεία Al Dahra, η οποία συμβούλευε την κυβέρνηση του Κατάρ για την απόκτηση υποβρυχίων.

Η εταιρεία ανήκει σε έναν υπήκοο του Ομάν, συνταξιούχο μοίραρχο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη μαζί με τους οκτώ Ινδούς, αλλά αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο του 2022.

Ο παλιός ιστότοπος της εταιρείας, ο οποίος δεν υπάρχει πλέον, ανέφερε ότι παρείχε υπηρεσίες εκπαίδευσης, εφοδιασμού και συντήρησης στη ναυτική δύναμη του Κατάρ Emiri (QENF). Στη νέα της ιστοσελίδα, η εταιρεία ονομάζεται Dahra Global, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά στη σύνδεση με την QENF, ούτε στους επτά πρώην αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν ηγετικό ρόλο στην εταιρεία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι αναμένει την αναλυτική απόφαση για την υπόθεση. «Είμαστε σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας και τη νομική ομάδα και διερευνούμε όλες τις επιλογές», προσθέτει. «Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην υπόθεση αυτή και την παρακολουθούμε στενά. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε προξενική και νομική βοήθεια». 

Mε πληροφορίες από Times of India

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT