Ιαπωνία: Εργάτες μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού ύδατος στη Φουκουσίμα

Ιαπωνία: Εργάτες μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού ύδατος στη Φουκουσίμα

Παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση παρότι δεν έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εργάτες που εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε αγωγό του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού Νταΐτσι της Φουκουσίμα, μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού ύδατος και εισήχθησαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία TEPCO (Tokyo Electric Power Company).

Οι δύο υπάλληλοι (ηλικίας περίπου 20 και 40 ετών) διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Φουκουσίμα και παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση παρότι δεν έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Το ατύχημα συνέβη την Τετάρτη όταν οι εργάτες εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε αγωγό του Προηγμένου Συστήματος Επεξεργασίας Υγρών που φιλτράρει το νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη του εναπομείναντος πυρηνικού καυσίμου στον σταθμό.

Ενας εύκαμπτος σωλήνας έφυγε από τη θέση του, με αποτέλεσμα να ξεπηδήσουν περίπου 100 χιλιοστόλιτρα (ml) του ραδιενεργού υγρού, το οποίο μόλυνε τους υπαλλήλους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε έναν εκ των δύο εργατών ανιχνεύθηκαν 6,6 μιλισιβέρτ (mSv) ακτινοβολίας βήτα, πάνω από το προβλεπόμενο όριο ασφαλείας των 5 mSV. Η TEPCO υπογραμμίζει ότι οι δύο υπάλληλοι δεν φορούσαν τον αδιάβροχο προστατευτικό εξοπλισμό που απαιτείται για την εκτέλεση εργασιών στον σταθμό.

Υποβλήθηκαν σε διαδικασία απολύμανσης στις εγκαταστάσεις του σταθμού, αλλά τα επίπεδα ακτινοβολίας δεν υποχώρησαν σημαντικά ακόμη και σχεδόν εννέα ώρες μετά το ατύχημα. Απολυμάνθηκαν εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων, ανέφερε η εταιρεία TEPCO.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή