Δικαστής «διατάζει» την Ιβάνκα Τραμπ να καταθέσει στη δίκη του πατέρα της

Δικαστής «διατάζει» την Ιβάνκα Τραμπ να καταθέσει στη δίκη του πατέρα της

Αφορά την αγωγή της πολιτείας της Νέας Υόρκης για ψευδείς δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιβάνκα Τραμπ θα πρέπει να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση απάτης κατά του πατέρα της και πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ.  

Στην απόφασή του, ο δικαστής τάχθηκε υπέρ του αιτήματος των εισαγγελέων, γράφοντας: «Η κ. Τραμπ έχει σαφώς επωφεληθεί από το προνόμιο να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νέα Υόρκη». Επικαλέστηκε έγγραφα που δείχνουν ότι εξακολουθεί να έχει άμεσα ή έμμεσα επιχειρηματικά συμφέροντα στη Νέα Υόρκη. 

Ο δικηγόρος της Ιβάνκα Τραμπ, Μπένετ Μόσκοβιτς απάντησε λέγοντας: «Απλώς το δικαστήριο αυτό έχει τέτοια δικαιοδοσία».

Η απόφαση εκδόθηκε λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της δίκης για την αγωγή της γενικής εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, των γιων του Ντον Τζούνιορ και Ερικ, του Οργανισμού Τραμπ και ορισμένων στελεχών του.

Αφού αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά της Ιβάνκα Τραμπ, οι συνήγοροι υπεράσπισης και ο δικηγόρος της υποστήριξαν ότι δεν θα έπρεπε να καταθέσει, σημειώνοντας ότι μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη και εγκατέλειψε τη θέση εργασίας της στον Οργανισμό Τραμπ το 2017. Οι δικηγόροι της πολιτείας υποστήριξαν ότι η πρώην εκτελεστική αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τραμπ διαθέτει σχετικές πληροφορίες.

Η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα τον Σεπτέμβριο του 2022, κατηγορώντας τον ίδιο, τα ενήλικα τέκνα του και τον Οργανισμό Τραμπ ότι ψεύδονταν επί μια δεκαετία σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερους όρους τραπεζικών δανείων και ασφάλισης.

Οπως ανέφερε, ο Τραμπ διόγκωσε την περιουσία του κατά 2,23 δισ. δολάρια –και σε μια περίπτωση κατά 3,6 δισ. δολάρια– στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δόθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, το ρετιρέ στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, διάφορα κτίρια γραφείων και γήπεδα γκολφ.

Με πληροφορίες από AP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή