Μπάιντεν: Καλεί την Κίνα σε συνεργασία για «να απαντήσουν μαζί στις παγκόσμιες προκλήσεις»

Μπάιντεν: Καλεί την Κίνα σε συνεργασία για «να απαντήσουν μαζί στις παγκόσμιες προκλήσεις»

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσιγκτον όπου είχε συναντήσεις με τους κ.κ. Μπάιντεν και Μπλίνκεν.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, κάλεσε την Κίνα να συνεργασθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να «απαντήσουν μαζί στις παγκόσμιες προκλήσεις».

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε, κατά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα πρέπει να «διαχειρισθούν τη σχέση τους με υπεύθυνο τρόπο και να διατηρήσουν ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «επέμεινε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα οφείλουν να εργασθούν από κοινού για να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσιγκτον και είχε σειρά επαφών χθες, Πέμπτη, και σήμερα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, καθώς και με τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Ο Γουάνγκ Γι αναμένεται επίσης να έχει συνάντηση και με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν.

Λέγεται ότι θα μπορούσαν αυτές οι επαφές να προετοιμάσουν το έδαφος για μια ενδεχόμενη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στις ΗΠΑ, ίσως στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των χωρών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο τον Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή