Γυμνοί επισκέπτες σε αρχαιολογικό μουσείο της Βαρκελώνης

Γυμνοί επισκέπτες σε αρχαιολογικό μουσείο της Βαρκελώνης

«Θέλαμε οι άνθρωποι που ήρθαν, να αισθάνονται ακριβώς το ίδιο με το έργο που βλέπουν»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γυμνιστές άνοιξε τις πόρτες του το αρχαιολογικό μουσείο της Καταλονίας στη Βαρκελώνη, πραγματοποιώντας μια ειδική ξενάγηση 90 λεπτών κατά την οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να μείνουν χωρίς ρούχα. 

Κατά την ξενάγηση, οι γυμνοί επισκέπτες είδαν την έκθεση «Bronzes of Riace» με φωτογραφίες του Λουίτζι Σπίνα που απεικονίζουν δύο μεγάλα ελληνικά χάλκινα αγάλματα γυμνών πολεμιστών του 5ου αιώνα προ Χριστού. Τα αγάλματα αυτά ανακαλύφθηκαν το 1972 κοντά στο Ριάτσε της Ιταλίας.

«Θέλαμε να κάνουμε μια πιο “πολύχρωμη” επίσκεψη και όχι την τυπική ξενάγηση. Θέλαμε οι άνθρωποι που ήρθαν, να αισθάνονται ακριβώς το ίδιο με το έργο που βλέπουν», δήλωσε ο ξεναγός, Εντγκαρντ Μέστρε, ο οποίος επίσης δεν φορούσε ρούχα κατά την ξενάγηση. 

Το μουσείο σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία «να θαυμάσουν τα έργα όντας στην ίδια κατάσταση με αυτά, δηλαδή εντελώς γυμνοί και περιτριγυρισμένοι από άλλα σώματα».

«Αισθάνομαι την ίδια ένταση με το αν έβλεπα τα έργα με τα ρούχα μου. Ομως τώρα ίσως καταλάβουμε καλύτερα ότι το γυμνό υπήρχε πάντα και τα σώματα δεν πρέπει να αποτελούν λόγο ντροπής για κανέναν», δήλωσε η 59χρονη Μάρτα, η οποία επισκέφθηκε την έκθεση. 

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT