To Twitter έχασε πάνω από τη μισή αξία του επί Ελον Μασκ

To Twitter έχασε πάνω από τη μισή αξία του επί Ελον Μασκ

Αποτιμάται στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ πριν από ένα χρόνο ο Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα για 44 δισ.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, αποτιμάται σήμερα στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την αξία των μετοχών που δίνει η εταιρεία στους εργαζομένους της. Πριν από μόλις ένα χρόνο, ο Ελον Μασκ είχε αγοράσει την πλατφόρμα για 44 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σήμερα κοστολόγησε την τιμή της κάθε μετοχής της στα 45 δολάρια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Fortune. Τον περασμένο Μάρτιο, η αποτίμηση της εταιρείας με βάση τις μετοχές που έδινε στους εργαζομένους έφτανε τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα πριν έναν περίπου χρόνο για 54,20 δολάρια ανά μετοχή με αποτέλεσμα το σύνολο της εταιρείας να εξαγορασθεί από τον δισεκατομμυριούχο για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οταν ο Μασκ συμφώνησε να πληρώσει σε αυτή την τιμή ανά μετοχή, το Twitter είχε δεχτεί επικρίσεις ότι ήταν πολύ χαμηλή. Ωστόσο, τους επόμενους μήνες της εξαγοράς, οι αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία αλλά και οι αλλαγές του Μασκ έφεραν πτώση στην αξία του Twitter, πράγμα που κατέστησε τους τότε μετόχους κερδισμένους από τη συμφωνία.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή