Νιγηρία: Νεκροί και αγνοούμενοι μετά από ανατροπή ποταμόπλοιου

Νιγηρία: Νεκροί και αγνοούμενοι μετά από ανατροπή ποταμόπλοιου

Τουλάχιστον 104 άνθρωποι επέστρεφαν από ιχθυαγορά όταν ανατράπηκε το ασφυκτικά γεμάτο ποταμόπλοιο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεπτά πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα νερά του ποταμού Μπένουε μετά την ανατροπή, το Σάββατο, ποταμόπλοιου με περισσότερους από 100 επιβαίνοντες, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές της πολιτείας Ταράμπα, στην ανατολική Νιγηρία.

Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης Μπασίρ Γκάργκα εξέφρασε φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού αγνοείται η τύχη περισσότερων από 70 ανθρώπων.

Οπως είπε, έχουν διασωθεί δώδεκα επιβαίνοντες, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό δεκάδων αγνοουμένων – μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Τουλάχιστον 104 άνθρωποι επέστρεφαν από ιχθυαγορά σε κοινότητες της περιοχής Καρίμ Λαμίντο, όταν ανατράπηκε το ασφυκτικά γεμάτο ποταμόπλοιο.

Σημειώνεται πως τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά σε αυτήν τη χώρα της Δυτικής Αφρικής και αποδίδονται συνήθως σε ελλιπή μέτρα ασφαλείας και μεταφορά υπεράριθμων επιβατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή