Από γκάφα σε γκάφα ο Τραμπ

Ο 77χρονος Ντόναλντ Τραμπ μπέρδεψε τη Χαμάς με το χούμους, τον Ορμπαν με τον Ερντογάν και τον Ομπάμα με τη Χίλαρι. Είπε, επίσης, ότι η Ουγγαρία έχει κοινά σύνορα με τη Ρωσία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 77χρονος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη επικρίνει τον 80χρονο Τζο Μπάιντεν ως πολύ μεγάλο σε ηλικία για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ. Και ο ίδιος ο Τραμπ ωστόσο, έχει υποπέσει σε σειρά από φραστικά ολισθήματα το τελευταίο διάστημα.  

Ανατρέχοντας στις πιο πρόσφατες ομιλίες του 77χρονου Ρεπουμπλικανού, τα αμερικανικά ΜΜΕ βλέπουν «γκάφες», «ασυναρτησίες» και «σύγχυση», με τους New York Times μάλιστα να υποστηρίζουν ότι και στις τάξεις πια του ιδίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενισχύονται οι ανησυχίες γύρω από τη «μειωμένη απόδοση» του Τραμπ.

Την περασμένη Κυριακή, ο Τραμπ εκφώνησε ομιλία στην πόλη Σου Σίτι της Αϊόβα. Ο ίδιος ωστόσο, μπερδεύτηκε και μάλλον νόμιζε ότι βρισκόταν στην πόλη Σου Φολς, τους κατοίκους της οποίας ευχαρίστησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ωστόσο, το Σου Φολς βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το Σου Σίτι, όχι στην Αϊόβα αλλά στη Νότια Ντακότα.  

Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο, ο 77χρονος πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, υπέπεσε και σε άλλα λάθη:

– Είπε ότι ο Βίκτορ Ορμπαν είναι ο ηγέτης της Τουρκίας, ενώ εκείνος είναι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

– Είπε ότι ο ίδιος έχει νικήσει τον Μπαράκ Ομπάμα σε εκλογική αναμέτρηση, ενώ είχε νικήσει τη Χίλαρι Κλίντον.

– Είπε ότι η Ουγγαρία έχει κοινά σύνορα με τη Ρωσία και ότι οι ανεμόμυλοι, για κάποιον λόγο, «τρελαίνουν» τις φάλαινες.

– Χαρακτήρισε τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που είναι τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με τις ΗΠΑ, «πολύ έξυπνη».

– Και όταν αναφέρθηκε στην παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, την αποκάλεσε… χούμους.

«Αυτός ο Τραμπ είναι διαφορετικός από εκείνον των ετών 2015 και 2016. Είναι λυπηρό να τον βλέπεις», σχολιάζει από την πλευρά του ο 45χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις, που διεκδικεί και εκείνος το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενάντια στον Τραμπ στον δρόμο προς τις εκλογές του 2024.

Με πληροφορίες από the New York Times, NBC  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή