FBI: Η Χαμάς μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ μετά το ISIS

FBI: Η Χαμάς μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ μετά το ISIS

«Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει ανεβάσει το ενδεχόμενο επίθεσης κατά Αμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο» σημείωσε ο επικεφαλής του FBI

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθυντής του FBI δήλωσε την Τρίτη ότι οι επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ έχουν δημιουργήσει την πιο σοβαρή τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ μετά το Ισλαμικό Κράτος. 

Ο Κρίστοφερ Ρέι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην Επιτροπή εσωτερικής ασφάλειας και κυβερνητικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας υποστήριξε ότι «ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει ανεβάσει το ενδεχόμενο επίθεσης κατά Αμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο». Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε: «Εκτιμούμε ότι οι ενέργειες της Χαμάς και των συμμάχων της θα χρησιμεύσουν ως έμπνευση που δεν έχουμε ξαναδεί από τότε που το ISIS ξεκίνησε το λεγόμενο χαλιφάτο του πριν από χρόνια».

«Η πιο άμεση ανησυχία του FBI αφορά εξτρεμιστές που εμπνέονται από τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών», δήλωσε ο Ρέι, προσθέτοντας ότι οι εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους.

Αναφέρθηκε επίσης στη σύλληψη ενός ατόμου στο Χιούστον του Τέξας, το οποίο ερευνούσε πώς να κατασκευάσει βόμβες και σε διαδικτυακές αναρτήσεις είχε υποστηρίξει τις δολοφονίες Εβραίων.

Ο Ρέι ενημέρωσε την Επιτροπή ότι ο αριθμός των επιθέσεων σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό από ομάδες πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν αυξήθηκε αυτόν τον μήνα. 

«Μεταξύ της 17ης και της 26ης Οκτωβρίου δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού έγιναν στόχος επιθέσεων 14 φορές στο Ιράκ και άλλες 9 στη Συρία», ανέφερε σε σχετική ενημέρωση χθες ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος.

Προ ημερών εξάλλου κατά την άτυπη σύνοδο «Five Eyes» οι επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Βρετανίας και των ΗΠΑ, αντίστοιχα, ανακοίνωσαν ότι οι εβραϊκές κοινότητες και οργανώσεις, καθώς και άλλες ομάδες, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυξημένους κινδύνους από ενέργειες είτε μεμονωμένων ατόμων είτε της Χαμάς και του Ιράν σε βρετανικό ή αμερικανικό έδαφος.

Με πληροφορίες από Reuters, Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή