Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες συνελήφθησαν για τη δολοφονία εννιαμελούς οικογένειας

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες συνελήφθησαν για τη δολοφονία εννιαμελούς οικογένειας

Οι ύποπτοι φέρονται να σκότωσαν τα μέλη της οικογένειας το βράδυ στον ύπνο τους χρησιμοποιώντας πολυβόλα με σιγαστήρες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Ρώσοι στρατιώτες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία μιας εννιαμελούς οικογένειας, στο σπίτι τους στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Βολνόβαχα της ανατολικής Ουκρανίας.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δολοφονίες των μελών της οικογένειας έγιναν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Οι ύποπτοι φέρονται να σκότωσαν τα μέλη της οικογένειας το βράδυ στον ύπνο τους χρησιμοποιώντας πολυβόλα με σιγαστήρες.

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή περίπτωση σύλληψης Ρώσων στρατιωτών από τις ρωσικές αρχές με την κατηγορία ότι σκότωσαν Ουκρανούς πολίτες. Ωστόσο, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής το 2022, μέχρι σήμερα ανεξάρτητες ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι και ο ΟΗΕ έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που δείχνουν ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν εμπλακεί συστηματικά σε εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. 

Οι Ρώσοι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δύο στρατιώτες που συνελήφθησαν έχουν καταγωγή από τη ρωσική Απω Ανατολή και το κίνητρο των δολοφονιών φαίνεται να είναι μια «εσωτερική διαμάχη». Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους όμως, οι στρατιώτες σκότωσαν την πολυμελή οικογένεια αφού τα μέλη της αρνήθηκαν να τους παραχωρήσουν το σπίτι τους. Η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έχει επίσης αρχίσει να ερευνά το έγκλημα.

Το Astra, ένα ανεξάρτητο ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι στο Telegram, επικαλέστηκε μαρτυρίες από γείτονες των θυμάτων, οι οποίοι κατηγορούν τους στρατιώτες για τη μαζική δολοφονία. «Ολοι οι γείτονες λένε ότι οι δολοφόνοι ήταν στρατιωτικοί. Είμαστε φοβισμένοι», δήλωσε ένας από τους γείτονες της οικογένειας.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT