Τουρκία: Εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης – Σύλληψη 37 ατόμων

Τουρκία: Εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης – Σύλληψη 37 ατόμων

Οι συλληφθέντες καταζητούναν από τις Αρχές σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι συνέλαβε τον Χακάν Αγίκ και άλλα 36 άτομα που εμπλέκονται σε μια διεθνή ένοπλη οργάνωση του οργανωμένου εγκλήματος, περιλαμβανομένων κάποιων που καταζητούνται από τις αυστραλιανές, τις αμερικανικές και τις νεοζηλανδικές Ααρχές.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ του υπουργού Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και το εγκληματικό δίκτυο φέρεται να εμπλέκεται σε διεθνές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών και ξεπλύματος χρημάτων.

Τουρκία: Εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης – Σύλληψη 37 ατόμων-1

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Cage, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη κατά της διεθνούς ένοπλης εγκληματικής οργάνωσης Comanchero, που εδρεύει στην Αυστραλία και δρα σε όλο τον κόσμο υπό την ηγεσία του Χακάν Αγίκ, συνελήφθησαν 37 ύποπτοι», είπε.

Οπως ανέφερε ο υπουργός, «με απόφαση του δικαστηρίου συνελήφθησαν ο Αγίκ καθώς και άλλα επτά υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης, κατά των οποίων είχαν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία».

Κατασχέθηκαν επίσης περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης αξίας περίπου 4,5 δισ. τουρκικών λιρών (σχεδόν 150 εκατ. ευρώ) που ανήκαν σε 55 υπόπτους.

Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα, οχήματα και μετοχές 22 εταιρειών.

Διαπιστώθηκε ότι «οι αρχηγοί των συμμοριών που ανήκουν στην οργάνωση, μαζί με τους αρχηγούς της και μέλη τουρκικών και ξένων οργανώσεων, έφτασαν στην Τουρκία, όπου συνεχίζουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, προσπαθώντας να παραδώσουν τα ναρκωτικά που αγόρασαν από τη Νότια Αμερική στην Αυστραλία, την Ολλανδία και το Χονγκ Κονγκ» και επίσης ασκεί δραστηριότητες για το ξέπλυμα χρήματος.

Κατά πληροφορίες, η περιουσία του διαβόητου Αγίκ ανέρχεται σε σχεδόν 1,1 δισ. ευρώ. Ειδικά στην Αυστραλία ήταν ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, NTV Haber, Daily Telegraph Australia

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή