Πόλεμος στη Γάζα: Ο ΟΗΕ θρηνεί 70 νεκρούς υπαλλήλους σε 27 ημέρες

Πόλεμος στη Γάζα: Ο ΟΗΕ θρηνεί 70 νεκρούς υπαλλήλους σε 27 ημέρες

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων του ΟΗΕ που έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο μιας σύγκρουσης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες σχεδόν τέσσερις εβδομάδες του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, οι υπηρεσίες αρωγής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είδαν δεκάδες δικούς τους υπαλλήλους να πέφτουν νεκροί, με τον εν λόγω τραγικό απολογισμό να έρχεται να προστεθεί στον αριθμό των συνολικά χιλιάδων αμάχων που έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους σε αυτόν τον νέο κύκλο βίας.  

Πόλεμος στη Γάζα: Ο ΟΗΕ θρηνεί 70 νεκρούς υπαλλήλους σε 27 ημέρες-1
(AP Photo/Mohammed Zaatari)

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε σχετική ανάρτησή τους:

«Από τις 7 Οκτωβρίου, 70 συνάδελφοι της Υπηρεσίας Αρωγής και Εργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) έχουν σκοτωθεί. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων στον τομέα βοήθειας του ΟΗΕ που σκοτώθηκαν σε μια σύγκρουση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά τις απώλειες, το προσωπικό της UNRWA συνεχίζει να εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο στη Γάζα για να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT