Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τοσκάνη – Πέντε νεκροί από τις πλημμύρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τοσκάνη – Πέντε νεκροί από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί αγνοούνται μετά την υπερχείλιση ποταμών και τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην κεντρική Ιταλία. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην Τοσκάνη.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί αγνοούνται μετά την υπερχείλιση ποταμών και τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην κεντρική Ιταλία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Παρασκευή, καθώς η καταιγίδα Κιαράν συνεχίζει να πλήττει τη δυτική Ευρώπη.

Η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τοσκάνη, όπου σε περισσότερα από 40.000 νοικοκυριά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Γέφυρα κατέρρευσε κοντά στην πόλη Πιστόια, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Ακόμη ένα άτομο έχασε τη ζωή του στην πόλη Ροζινιάνο.

«Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε τρεις ώρες», δήλωσε ο Λουίτζι Ντ’ Αντζελο, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών διάσωσης της Πολιτικής Προστασίας, στην τηλεόραση Sky TG24.

Ο κυβερνήτης της Τοσκάνης ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα γύρω από δύο μεγάλα ποτάμια της περιοχής, τον Μπισέντσιο, βόρεια της Φλωρεντίας, και τον Ομπρόνε, στο νότιο τμήμα της περιοχής.

Ασθενείς από τρία διαφορετικά νοσοκομεία χρειάστηκε να μεταφερθούν και πολλά κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Κλειστά σχολεία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τοσκάνη – Πέντε νεκροί από τις πλημμύρες-1

Στην περιφέρεια Μολίζε εξαιτίας της κακοκαιρίας κατέρρευσε μέρος γυμναστηρίου δημοτικού σχολείου, μέσα στο οποίο ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά. Στην περιοχή τα σχολεία παραμένουν σήμερα κλειστά.

Στην πόλη του Λιβόρνο, στην Τοσκάνη, εξαιτίας του σφοδρού ανέμου διεκόπη κάθε δραστηριότητα στο λιμάνι ενώ τα σχολεία, αλλά και τα κοιμητήρια, παραμένουν κλειστά.

Ο Αρνος, ο μεγαλύτερος ποταμός της Τοσκάνης, αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνει την στάθμη του μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι, περίπου, τοπική ώρα. Από το απόγευμα και έπειτα, ο κίνδυνος νέων υπερχειλίσεων θα αρχίσει να μειώνεται.

Το υπουργείο Αμυνας υποστήριζε τις επιχειρήσεις διάσωσης στέλνοντας ελικόπτερα, φορτηγά και αντλίες νερού στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Αμυνας Γκουίντο Κροσέτο.

Σε υψηλό συναγερμό

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας εξέδωσε την Πέμπτη προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και ισχυρούς ανέμους στην κεντρική και νότια Ιταλία, με υψηλό συναγερμό για το Βένετο και τη Φριούλι Βενέτσια Τζούλια στο βόρειο τμήμα της χώρας και μεσαίο συναγερμό για άλλες εννέα περιοχές.

Ακόμα ένα άτομο αγνοείται στην περιοχή του Βένετο, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης σύμφωνα με το Sky TG24.

Η καταιγίδα Κιαράν, η οποία ακολουθεί την καταιγίδα Μπαμπέτ πριν από δύο εβδομάδες, προκλήθηκε από ισχυρό ρεύμα που σάρωσε τον Ατλαντικό, με ισχυρές βροχές και μανιώδεις ανέμους, οι οποίοι έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες στη Βόρεια Ιρλανδία, σε τμήματα της Βρετανίας, στο Βέλγιο και στη Γαλλία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή