Κρεμλίνο: Διαψεύδει ότι η Wagner σχεδιάζει να εξοπλίσει τη Χεζμπολάχ

Κρεμλίνο: Διαψεύδει ότι η Wagner σχεδιάζει να εξοπλίσει τη Χεζμπολάχ

Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner σχεδιάζει να δώσει στη Χεζμπολάχ σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner σχεδιάζει να δώσει στη Χεζμπολάχ σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, λέγοντας ότι τέτοιου είδους αναφορές είναι αβάσιμες.

«Εχουμε ήδη πει ότι, ντε φάκτο, μια τέτοια οργάνωση (η Wagner) δεν υφίσταται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για το δημοσίευμα, που επικαλείται μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η Wagner σχεδιάζει μια τέτοιου είδους κίνηση.

«Όλες αυτές οι θεωρίες κατά κανόνα δεν εδράζονται σε τίποτα και είναι αβάσιμες», δήλωσε ο Πεσκόφ ερωτηθείς για το δημοσίευμα.

«Υπάρχουν έκτακτοι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των στρατών (της Ρωσίας και των ΗΠΑ) και εάν υπάρχουν πραγματικές ανησυχίες για κάτι, (οι Αμερικανοί) μπορούν πάντα να τις μεταφέρουν στον στρατό μας».

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Wagner σχεδιάζει να δώσει το σύστημα Pantsir-S1, γνωστό από το NATO ως SA-22, που χρησιμοποιεί αντιαεροπορικούς πυραύλους και όπλα αντιαεροπορικής άμυνας για την αναχαίτιση αεροσκαφών.

Ο Πούτιν και το Κρεμλίνο έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν υπάρχει νομική βάση για τη Wagner στο πλαίσιο του νόμου που απαγορεύει τις μισθοφορικές οργανώσεις εντός της Ρωσίας, αν και στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Πούτιν εθεάθη να συναντά έναν από τους πιο υψηλόβαθμους πρώην διοικητές της οργάνωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή