Πούτιν: Δυτικά όπλα για την Ουκρανία καταλήγουν στα χέρια των Ταλιμπάν

Πούτιν: Δυτικά όπλα για την Ουκρανία καταλήγουν στα χέρια των Ταλιμπάν

Τον Ιούνιο του 2022, ο επικεφαλής της Ιντερπόλ, Γιούργκεν Στοκ, προειδοποίησε ότι ορισμένα από τα προηγμένα όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία θα κατέληγαν στα χέρια ομάδων οργανωμένου εγκλήματος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ορισμένα δυτικά όπλα που παραδόθηκαν στην Ουκρανία πωλούνται στη Μέση Ανατολή και την Ασία μέσω της μαύρης αγοράς και καταλήγουν στους Ταλιμπάν.

«Τώρα λένε: όπλα φτάνουν στη Μέση Ανατολή από την Ουκρανία. Και πωλούνται στους Ταλιμπάν και από εκεί πηγαίνουν οπουδήποτε», υποστήριξε ο Πούτιν.

Από τότε που η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, οι δυτικές δυνάμεις έχουν στείλει στην Ουκρανία όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια προσπάθεια να νικήσουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία ασκεί αυστηρούς ελέγχους, όπως υποστηρίζει, ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν εκφράσει ανησυχίες. Οι δε ΗΠΑ ζήτησαν από την Ουκρανία να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει το ευρύτερο ζήτημα της διαφθοράς.

Τον Ιούνιο του 2022, ο επικεφαλής της Ιντερπόλ, Γιούργκεν Στοκ, προειδοποίησε ότι ορισμένα από τα προηγμένα όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία θα κατέληγαν στα χέρια ομάδων οργανωμένου εγκλήματος.

Μια έκθεση σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και το παράνομο εμπόριο όπλων από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος ανέφερε τον Μάρτιο ότι «επί του παρόντος δεν υπάρχει ουσιαστική εκροή όπλων από την ουκρανική ζώνη σύγκρουσης. Ωστόσο, όταν τελειώσει ο πόλεμος, τα πεδία μάχης της Ουκρανίας θα μπορούσαν και θα γίνουν το νέο οπλοστάσιο της αναρχίας, εξοπλίζοντας τους πάντες, από τους εξεγερμένους στην Αφρική μέχρι τους γκάνγκστερ στους δρόμους της Ευρώπης».

Οι οκτώ μεγαλύτεροι δυτικοί χρηματοδότες της Ουκρανίας με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναλάβει στρατιωτικές δεσμεύσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 84 δισεκατομμυρίων ευρώ (90 δισεκατομμυρίων δολαρίων), σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή