Νέα Υόρκη: Ποια είναι η βοηθός του δημάρχου που ερευνάται για χρηματοδότηση από την Τουρκία;

Νέα Υόρκη: Ποια είναι η βοηθός του δημάρχου που ερευνάται για χρηματοδότηση από την Τουρκία;

To FBI επιχειρεί να μάθει τη σχέση της συμβούλου με μια κατασκευαστική εταιρεία στο Μπρούκλιν και την Τουρκία

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς και το FBI διεξάγουν ευρεία δημόσια έρευνα για χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του νυν δημάρχου της Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς, από την Αγκυρα, λίγα είναι γνωστά για την Μπριάνα Σαγκς. 

Η υπόθεση έλαβε δημοσιότητα την Πέμπτη, όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες πραγματοποίησαν έρευνα νωρίς το πρωί στο σπίτι της επικεφαλής συγκέντρωσης οικονομικής στήριξης του δημάρχου, στο Μπρούκλιν. Οι επιθεωρητές διερευνούν την πιθανή εμπλοκή μιας κατασκευαστικής εταιρείας στο Μπρούκλιν με δεσμούς με την Τουρκία, καθώς και ενός μικρού πανεπιστημίου στην Ουάσιγκτον που έχει επίσης δεσμούς με την Τουρκία και τον Ανταμς.

Σύμφωνα με το ένταλμα έρευνας, εξετάζεται ακόμα εάν η πλευρά του δημάρχου ανταπέδωσε τα οφέλη στους αξιωματούχους και τους υπαλλήλους της κατασκευαστικής εταιρείας, καθώς και σε Τούρκους αξιωματούχους.

Η Σαγκς ήταν η υπεύθυνη οικονομικών της εκστρατείας και ενδέχεται να διατηρεί αρχεία χρήσιμα για τις αρχές.

Ωστόσο, η απόφαση του Ανταμς να προσλάβει τη Σαγκς εγείρει ήδη ερωτήματα, όπως αναφέρει το Politico. Παρά τη μικρή, σχετικά, ηλικία της και την απειρία της, διορίστηκε να διευθύνει τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την εκστρατεία του σημερινού δημάρχου. 

Οι χρηματοδότες του είχαν συναλλαγές μαζί της, δήλωσε ένας εξέχων χορηγός στο Playbook του Politico. «Είναι πολύ, πολύ νέα… Αυτό δημιούργησε κάποιες απορίες, διότι διηύθυνε όλη την εκστρατεία, το οικονομικό κομμάτι της».

Η Σαγκς μπορεί να επωφελήθηκε από τη σχέση με τη μακροβιότερη σύμβουλο του δημάρχου, την Ινγκριντ Λιούις Μάρτιν. Αναφερόταν ως η «βαφτισιμιά» της, δήλωσε άτομο που γνωρίζει τον στενό κύκλο του δημάρχου. 

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Σαγκς αμείφθηκε με περίπου 100.000 δολάρια για τη συγκέντρωση χρημάτων και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω της εταιρείας της, Suggs Solutions, σύμφωνα με τα αρχεία της πόλης. Για την πρώτη καμπάνια του δημάρχου, είχε αμειφθεί με 50.000 δολάρια.

Η Σαγκς ασχολείται επίσης με το λόμπι. Τα κρατικά αρχεία δείχνουν ότι το East Broadway Mall, μια εταιρεία ακινήτων στην Τσάιναταουν, προσέλαβε τη Σαγκς, μέσω ενός μεσάζοντα, για να ασκήσει λόμπι στο γραφείο του δημάρχου και στο δημοτικό συμβούλιο για λογαριασμό της το 2022.

Mε πληροφορίες από New York Times, Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT