ΗΠΑ: Το μεταναστευτικό και οι έλεγχοι στα σύνορα, κορυφαία ζητήματα για τους ψηφοφόρους

ΗΠΑ: Το μεταναστευτικό και οι έλεγχοι στα σύνορα, κορυφαία ζητήματα για τους ψηφοφόρους

Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται πιο πολύ για τη φύλαξη των συνόρων με το Μεξικό, παρά για την αποστολή βοήθειας σε Ισραήλ, Ουκρανία, Γάζα. Στην πλειονότητά τους, βλέπουν να υπάρχει πρόβλημα αντισημιτισμού σήμερα στις ΗΠΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ ενδιαφέρονται πιο πολύ για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων με το Μεξικό, παρά για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας σε Ισραήλ και Ουκρανία, όπως προκύπτει μέσα από τα ευρήματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Quinnipiac σε δείγμα 1.772 ατόμων το διάστημα μεταξύ 26 και 30 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το 73% των ερωτηθέντων είναι της άποψης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να δώσουν περισσότερα χρήματα με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των συνόρων με το Μεξικό.

Συγκριτικά, το 71% θεωρεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, και το 53% και το 51% ότι οι ΗΠΑ πρέπει να στείλουν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια σε Ουκρανία και Ισραήλ αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, οι Αμερικανοί παρουσιάζονται να θεωρούν, σε ποσοστό 75%, ότι οι προκαταλήψεις και οι εκδηλώσεις εμπάθειας κατά των Εβραίων είναι σήμερα πολύ σοβαρό ή αρκετά σοβαρό πρόβλημα.

Οι Αμερικανοί ωστόσο ανησυχούν παράλληλα, σε ποσοστό 84%, και για το ενδεχόμενο να συρθούν οι ΗΠΑ σε μια στρατιωτική σύρραξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο το 35% των ερωτηθέντων δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ απαντά στις επιθέσεις που δέχθηκε από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή