Μήνυση κατά της Barclays για δεσμούς του πρώην CEO με τον Επσταϊν

Μήνυση κατά της Barclays για δεσμούς του πρώην CEO με τον Επσταϊν

O πρώην χρηματιστής αυτοκτόνησε το 2019 σε φυλακές των ΗΠΑ αντιμετωπίζοντας κατηγορίες διακίνησης και κακοποίησης ανηλίκων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδυτές με τίτλους της Barclays που είναι εισηγμένοι στις ΗΠΑ κατέθεσαν αγωγή κατά της τράπεζας αναφέροντας ότι παραπλανήθηκαν σκόπιμα σχετικά με τους δεσμούς του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Τζες Στάλεϊ με τον Τζέφρι Επσταϊν.

Η ομαδική αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Αντζελες αναφέρει ότι η Barclays γνώριζε ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο Στάλεϊ είχε πολύ στενότερη σχέση με τον Επσταϊν, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής επίγνωσης των σεξουαλικών εγκλημάτων του. O πρώην χρηματιστής αυτοκτόνησε το 2019 σε φυλακές των ΗΠΑ αντιμετωπίζοντας κατηγορίες διακίνησης και κακοποίησης ανηλίκων.

Toν Σεπτέμβριο η JP Morgan είχε έρθει σε διακανονισμό και με τον Στάλεϊ, ο οποίος κατηγορούνταν ως υπεύθυνος για τις σχέσεις του ιδρύματος με τον Επσταϊν. Ο Στάλεϊ ανέλαβε τα ηνία της Barclays στα τέλη του 2015, έπειτα από περίπου τριακονταετή θητεία στο τμήμα επενδύσεων της JP Morgan. Η σχέση του με τον Επσταϊν χρονολογείται από το 2000, χρονιά κατά την οποία ανέλαβε τη διοίκηση της ιδιωτικής τράπεζας της JP Morgan.

Οι επενδυτές δήλωσαν ότι η Barclays απέκρυψε ή προέβη σε παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τη σχέση των δυο ανδρών σε δημόσιες δηλώσεις, κανονιστικές γνωστοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετώπιζε και επικοινωνίες με την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς της Βρετανίας.

Τον περασμένο Ιούνιο η JP Morgan είχε καταλήξει σε εξωδικαστική συμφωνία με θύματα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Επσταϊν σε μια περίοδο περίπου 15 ετών, πληρώνοντας περίπου 290 εκατ. δολάρια.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή