Απελάσεις δημοσιογράφων ανάμεσα σε Βουλγαρία και Ρωσία

Απελάσεις δημοσιογράφων ανάμεσα σε Βουλγαρία και Ρωσία

H Σόφια απέλασε τον Αλεξάντερ Γκατσάκ, ανταποκριτή της κυβερνητικής εφημερίδας Rossiyskaya Gazeta, τον οποίο θεώρησε «απειλή για την εθνική ασφάλεια»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία αφαίρεσε τη διαπίστευση από τον ανταποκριτή της Εθνικής Ραδιοφωνίας της Βουλγαρίας στη Μόσχα και εν συνεχεία προχώρησε στην απέλασή του μετά την απόφαση της Σόφιας να απελάσει έναν Ρώσο δημοσιογράφο για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Ανγκελ Γκριγκόροφ ενημερώθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη Μόσχα μετά την απόφαση της Σόφιας να απελάσει τον Αλεξάντερ Γκατσάκ, ανταποκριτή της κυβερνητικής εφημερίδας Rossiyskaya Gazeta, τον οποίο η Βουλγαρία θεώρησε «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η Ρωσία «αναγκάσθηκε να προχωρήσει σε αντίμετρα κατά του επικεφαλής ανταποκριτή της Βουλγαρικής Εθνικής Ραδιοφωνίας στη Μόσχα» στον οποίο έδωσε εντολή να «παραδώσει τη διαπίστευση του και να εγκαταλείψει τη Ρωσία».

Η Μόσχα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την επιστροφή του ανταποκριτή της Βουλγαρικής Εθνικής Ραδιοφωνίας εάν η Σόφια διαπιστεύσει και πάλι τον ανταποκριτή της Rossiyskaya Gazeta.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT