Αεροδρόμιο Αμβούργου: Αίσιο τέλος στο περιστατικό ομηρείας

Αεροδρόμιο Αμβούργου: Αίσιο τέλος στο περιστατικό ομηρείας

Εληξε το περιστατικό ομηρείας που βρισκόταν σε εξέλιξη στην πίστα του αεροδρομίου του Αμβούργου από το βράδυ του Σαββάτου

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εληξε το περιστατικό ομηρείας που βρισκόταν σε εξέλιξη στην πίστα του αεροδρομίου του Αμβούργου από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία της γερμανικής πόλης, συνελήφθη χωρίς να προβάλλει αντίσταση ο 35χρονος Τούρκος που είχε εισέλθει με το αυτοκίνητό του στην πίστα του αεροδρομίου και κρατούσε όμηρο την τετράχρονη κόρη του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πατέρας και κόρη βγήκαν από το αυτοκίνητο και το παιδί δείχνει να μην έχει τραυματιστεί.

Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου παρέμενε σε αναστολή το πρωί εξαιτίας του περιστατικού ομηρείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο άνδρας είχε ζητήσει να του επιτραπεί να ταξιδέψει στην Τουρκία με την τετράχρονη κόρη του.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», έγραψε νωρίτερα σήμερα στο Χ η αστυνομία, περίπου 15 ώρες αφότου ο οπλισμένος άνδρας έσπασε με το αυτοκίνητό του την μπάρα στην πύλη του αεροδρομίου και εισήλθε στην πίστα, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα και εκτοξεύοντας δύο φλεγόμενες φιάλες, που έμοιαζαν με βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Η σύζυγος του δράστη είχε ενημερώσει την αστυνομία

Ο άνδρας είχε σταθμεύσει το όχημα δίπλα σε αεροπλάνο της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines.

«Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη, ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης», είχε δηλώσει η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Σάντρα Λέβγκρουν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR. Η ίδια είχε χαρακτηρίσει «πολύ καλή ένδειξη» ότι ο πατέρας της οικογένειας παρέμενε σε επικοινωνία με τις Αρχές «για τόσο μεγάλο διάστημα».

Η σύζυγος του δράστη είχε ενημερώσει την αστυνομία για την απαγωγή του παιδιού, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή