Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ είχαν στείλει ήδη δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι πυρηνοκίνητο υποβρύχιο με κατευθυνόμενους πύραυλους επιχειρεί στη Μέση Ανατολή σε υποστήριξη του Πέμπτου Στόλου που «εδρεύει» στο Μπαχρέιν.

Μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε μαζί με την ανακοίνωση φαίνεται να δείχνει το υποβρύχιο στη Διώρυγα του Σουέζ βορειοανατολικά του Καΐρου.

Σύμφωνα με το CNN, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διαθέτει τέσσερα υποβρύχια κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Οχάιο, τα οποία έχουν αναδιαμορφωθεί για να μεταφέρουν πολλούς πυραύλους κρουζ Tomahawk.

Συγκεκριμένα, κάθε υποβρύχιο μπορεί να μεταφέρει 154 πυραύλους κρουζ Tomahawk, 50% περισσότερους από τους αντιτορπιλικούς κατευθυνόμενους πυραύλους των ΗΠΑ και σχεδόν τέσσερις φορές από ό,τι οπλίζονται τα νεότερα υποβρύχια επίθεσης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Κάθε Tomahawk μπορεί να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή έως και 1.000 λιβρών.

Οι ΗΠΑ είχαν στείλει ήδη δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, τις Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση γίνεται την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με τους εταίρους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Την Κυριακή, ο υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν συνομίλησε με τον ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκάλαντ. Εκτός από την έμφαση που έδωσε στην ανάγκη προστασίας των αμάχων και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ο Οστιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να αποτρέψουν «κάθε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα που επιδιώκει να κλιμακώσει αυτή τη σύγκρουση», μια σαφής αναφορά στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ, την ένοπλη ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή