Κρεμλίνο: Οι δηλώσεις Ελιγιάχου για πυρηνική επίθεση στη Γάζα «εγείρουν πολλά ερωτήματα»

Κρεμλίνο: Οι δηλώσεις Ελιγιάχου για πυρηνική επίθεση στη Γάζα «εγείρουν πολλά ερωτήματα»

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η συμμετοχή του Ελιγιάχου σε «κάθε κυβερνητική συνεδρίαση» μέχρι νεωτέρας

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε, σήμερα Τρίτη, ότι οι δηλώσεις του ακροδεξιού υπουργού Αμιχάι Ελιγιάχου, ο οποίος εμφανίστηκε ανοιχτός απέναντι στο ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης στη Γάζα, εγείρουν πολλά ερωτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου ανακοίνωσε, προχθές Κυριακή, πως αναστέλλεται η συμμετοχή του Ελιγιάχου σε «κάθε κυβερνητική συνεδρίαση» μέχρι νεωτέρας.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Ελιγιάχου απάντησε σε ερώτηση περί σεναρίου πυρηνικής επίθεσης στον παλαιστινιακό θύλακο, λέγοντας ότι «θα ήταν κι αυτό μια επιλογή».

Οι δηλώσεις του χαρακτηρίστηκαν «απαράδεκτες» και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Σαουδικής Αραβίας, η οποία, προτού ξεσπάσει ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς, διεξήγαγε προκαταρκτικές επαφές ενόψει της αναγνώρισης του εβραϊκού κράτους.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT