Πάνω από 32.000 μετανάστες φέτος στα Κανάρια Νησιά – Πονοκέφαλος στη Μαδρίτη

Πάνω από 32.000 μετανάστες φέτος στα Κανάρια Νησιά – Πονοκέφαλος στη Μαδρίτη

Από τον Ιανουάριο έως και τις αρχές Νοεμβρίου, περισσότεροι από 32.000 μετανάστες, κυρίως από τη Σενεγάλη, είχαν φτάσει στις ισπανικές Κανάριες Νήσους στον Ατλαντικό.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των μεταναστών που έχουν φτάσει στα Κανάρια Νησιά φέτος ξεπερνά κάθε προηγούμενο, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στις ισπανικές Αρχές.

Από τις αρχές της χρονιάς που διανύουμε έως και τις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας, περισσότεροι από 32.000 μετανάστες είχαν φτάσει στις ισπανικές Κανάριες Νήσους στον Ατλαντικό, με τον εν λόγω αριθμό να αποτελεί μάλιστα νέο υψηλό ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 31.678 αφίξεων που είχε σημειωθεί την αντίστοιχη περίοδο το 2006.

Τα εν λόγω νησιά, που βρίσκονται στα ανοιχτά της Δυτικής Αφρικής, χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες ως «σταθμός μετεπιβίβασης» και «σκαλοπάτι» για όσους θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη, προσελκύοντας σκάφη με μετανάστες από τη Γκάμπια, τη Μαυριτανία, το Μαρόκο και τη Δυτική Σαχάρα, όπως αναφέρει σε άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά φέτος οι μετανάστες που φτάνουν στα Κανάρια προέρχονται κυρίως από τη Σενεγάλη.

Με πληροφορίες από AP, Gzero    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή