Χαμηλές πτήσεις για τον Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις – Συναγερμός στους Δημοκρατικούς

Χαμηλές πτήσεις για τον Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις – Συναγερμός στους Δημοκρατικούς

«Εμφύλιος» στις τάξεις του Δημοκρατικού κόμματος μεταξύ εκείνων που επιμένουν να στηρίζουν την προεδρική υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν και εκείνων που θα ήθελαν να τον δουν να αποσύρεται από την κούρσα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κατώτερα των προσδοκιών ποσοστά, που παρουσιάζεται να συγκεντρώνει ο –σχεδόν 81χρονος πια– Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024, έχουν προκαλέσει «συναγερμό» στις τάξεις του κόμματος των Δημοκρατικών, όπως σημειώνουν οι Financial Times.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα γράφει στην ανταπόκρισή του από την Ουάσιγκτον για τους FT ο Τζέιμς Πολίτι, υπάρχουν κομματικά στελέχη και παράγοντες φίλα προσκείμενοι στο Δημοκρατικό κόμμα που θα ήθελαν να δουν τον Μπάιντεν να αποσύρεται, όσο υπάρχει ακόμη καιρός, από την κούρσα του προεδρικού χρίσματος.

Σημειώνεται ότι είναι πια πολλές οι δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον 78χρονο Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Μπάιντεν.

Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Ντέιβιντ Αξελροντ, πάλαι ποτέ συνεργάτης του Μπαράκ Ομπάμα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αμφισβητώντας την πιθανότητα εκλογής του Μπάιντεν. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ο Αξελροντ κάλεσε τον νυν πρόεδρο να βγει από την κούρσα για την προεδρία.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, υπάρχουν στελέχη που επιμένουν να βλέπουν προοπτική σε μια υποψηφιότητα Μπάιντεν, απορρίπτοντας τις «Κασσάνδρες» και τις προειδοποιήσεις των «απαισιόδοξων» που «κινδυνολογούν».

Ο Τζιμ Μεσίνα για παράδειγμα, που ήταν και εκείνος συνεργάτης του Ομπάμα, δήλωσε, μιλώντας στους FT, ότι οι δημοσκοπήσεις συνήθως πέφτουν έξω τόσο πολλούς μήνες πριν από τις κάλπες, ενώ άλλοι υπενθυμίζουν ότι ο Μπάιντεν είχε διαψεύσει τις αρνητικές για εκείνον δημοσκοπήσεις και στο παρελθόν.

Παράλληλα, υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που θεωρούν ότι μια ενδεχόμενη έξοδος του Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία απλώς δεν αποτελεί πια ρεαλιστική επιλογή για το Δημοκρατικό κόμμα.

Με πληροφορίες από FT

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή