Νότια Αφρική: Θύμα ληστείας υπουργός – Εκλεψαν και τα όπλα της φρουράς

Νότια Αφρική: Θύμα ληστείας υπουργός – Εκλεψαν και τα όπλα της φρουράς

«Μου έβαλαν ένα όπλο στο κεφάλι και με διέταξαν να βγω έξω από το αυτοκίνητο», αφηγήθηκε η υπουργός Μεταφορών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H υπουργός Μεταφορών της Νότιας Αφρικής αφηγήθηκε τη στιγμή που έπεσε θύμα ληστείας κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου έβαλαν το όπλο στο κεφάλι». Μια συμμορία είχε στήσει καρτέρι στο αυτοκίνητό της και κατάφερε να ακινητοποιήσει τους σωματοφύλακές της. 

Η υπουργός, Σιντισίουε Τσικούνγκα βρισκόταν σε μια μεγάλη οδική αρτηρία, στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ όταν το αυτοκίνητό της σταμάτησε ξαφνικά, αφού κάποιοι είχαν ρίξει σκοπίμως καρφιά στον δρόμο. «Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι εγκληματίες κατάφεραν να αρπάξουν αντικείμενα αξίας», ανέφερε η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Οι σωματοφύλακες της Τσικούνγκα κατέβηκαν από το όχημα για να αλλάξουν τα λάστιχα όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν τρεις «καλοντυμένοι» ένοπλοι άνδρες, με καλυμμένο το πρόσωπο. «Ανοιξαν την πόρτα (…) Μου έβαλαν ένα όπλο στο κεφάλι και με διέταξαν να βγω έξω», αφηγήθηκε η υπουργός, περιγράφοντας αυτήν την «τραυματική εμπειρία» της.

Οι δράστες ζήτησαν χρήματα, όμως εκείνη δεν είχε επάνω της παρά μονάχα ένα ποσό ίσο με περίπου 10 ευρώ. Ετσι της έκλεψαν τον φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνό της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι ληστές άρπαξαν και τα όπλα των σωματοφυλάκων και άλλα προσωπικά τους είδη. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για ένοπλη ληστεία.

Η Νότια Αφρική θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο. Περισσότερες από 6.200 ανθρωποκτονίες καταγράφηκαν από την αστυνομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, δηλαδή 68 την ημέρα. Σημειώνονται επίσης περισσότερες από 500 ένοπλες ληστείες ημερησίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT