ΠΟΥ: Τίποτα δεν δικαιολογεί τη φρίκη που υφίσταται η Γάζα

ΠΟΥ: Τίποτα δεν δικαιολογεί τη φρίκη που υφίσταται η Γάζα

«Κάθε μέρα, νομίζεις ότι είναι η χειρότερη μέρα και μετά η επόμενη μέρα είναι χειρότερη», είπε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι «δύσκολο να καταλάβουμε» το επίπεδο των θανάτων και το μέγεθος της κρίσης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Κάθε μέρα, νομίζεις ότι είναι η χειρότερη μέρα και μετά η επόμενη μέρα είναι χειρότερη», είπε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ, επικαλούμενος συνάδελφό του στη Γάζα.

Σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γάζας σκοτώνονται στην περιοχή κάθε μέρα –κατά μέσο όρο– 160 παιδιά και ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 10.000.

Ο ΠΟΥ θρηνεί επίσης για τους 16 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι «πολιτική βούληση για τουλάχιστον μια ανθρωπιστική παύση και πρόσβαση για την ανακούφιση του πόνου του άμαχου πληθυσμού καθώς και των ομήρων στη Γάζα», τόνισε ο Λιντμάιερ, για να προσθέσει: «Τίποτα δεν δικαιολογεί τη φρίκη που υφίστανται οι άμαχοι στη Γάζα».

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ επανέλαβε τις εκκλήσεις του ΟΗΕ για «ανεμπόδιστη και ασφαλή πρόσβαση» για περίπου 500 φορτηγά βοήθειας την ημέρα.

«Εκατοντάδες φορτηγά με βοήθεια περιμένουν για πρόσβαση στα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας και προσωπικό επί του εδάφους στη Γάζα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να διευκολύνει τη διανομή των ειδών», είπε και συμπλήρωσε: «Η πρόσβαση είναι απαραίτητη».

«Στο Ισραήλ, οι άνθρωποι είναι φοβισμένοι, τραυματισμένοι και αγωνιούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα», είπε, καλώντας τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους. «Πολλοί από αυτούς που κρατούνται αιχμάλωτοι χρειάζονται επείγουσα ιατρική φροντίδα», τόνισε.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή