Συναγερμός στο Αμβούργο – Αναφορές για ένοπλο σε σχολική τάξη

Συναγερμός στο Αμβούργο – Αναφορές για ένοπλο σε σχολική τάξη

Οι ειδικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο και η αστυνομία περικύκλωσε το κτίριο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αμβούργο της Γερμανίας, με την αστυνομία της πόλης να ερευνά πληροφορίες για περιστατικό σε σχολείο του προαστίου Μπλανκενέζε.

Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη όσα μετέδωσε το τοπικό «Hamburger Morgenpost», αναφέρει ότι δύο μαθητές – ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών – απείλησαν μία δασκάλα.

Ο ένας από αυτούς φέρεται να έχει στην κατοχή του ένα μαύρο πιστόλι. Οι ειδικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο και η αστυνομία περικύκλωσε το κτίριο. Η αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται από τις 11 π.μ. (τοπική ώρα), όπως μεταδίδει η «Die Welt».

Η πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης ήρθε στις 10:55 π.μ. (τοπική ώρα) από «κάποιο άτομο στην περιοχή του σχολείου», όπως είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στη «Welt». Κατά συνέπεια, υπήρχε «μια ασαφής κατάσταση κινδύνου».

Bild: Οι δύο μαθητές τράπηκαν σε φυγή

Οι αστυνομικοί βρίσκονται πλέον εντός του κτιρίου και αναζητούν τους δύο μαθητές, οι οποίοι φέρεται να είχαν αρχικά οχυρωθεί εντός του σχολικού συγκροτήματος και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η αστυνομία αναφέρει ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης άρχισαν να απομακρύνουν τους πρώτους μαθητές από το κτίριο και θα τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο, από όπου θα μπορούν να τους παραλάβουν οι γονείς τους.

Λόγω του περιστατικού, έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο, ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας κάνουν κύκλους πάνω από το σχολικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με τη «Welt», δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Το σχολείο της περιοχής Μπλάνκενεζε έχει συνολικά περίπου 1.150 μαθητές και περισσότερους από 120 καθηγητές.

Με πληροφορίες από Bild, Die Welt

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή