Η Ιβάνκα Τραμπ καταθέτει στη δίκη του πατέρα της για απάτη

Η Ιβάνκα Τραμπ καταθέτει στη δίκη του πατέρα της για απάτη

Η Τραμπ, σε αντίθεση με τα αδέλφια της και τον πατέρα της, δεν είναι κατηγορούμενη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιβάνκα Τραμπ έφθασε την Τετάρτη σε δικαστήριο του Μανχάταν για να καταθέσει για την υπόθεση αστικής απάτης η οποία έχει αποκαλύψει εσωτερικές λεπτομέρειες της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του πατέρα της, πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με τα αδέλφια της και τον πατέρα της, δεν θα καθίσει στο εδώλιο. Η Ιβάνκα Τραμπ ήταν αρχικά κατηγορούμενη μέχρι που ένα πολιτειακό εφετείο την αποδέσμευσε από την υπόθεση τον Ιούνιο. Αφού αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά της Ιβάνκα Τραμπ, οι συνήγοροι υπεράσπισης και ο δικηγόρος της υποστήριξαν ότι δεν θα έπρεπε να καταθέσει, σημειώνοντας ότι μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη και εγκατέλειψε τη θέση εργασίας της στον Οργανισμό Τραμπ το 2017. Οι δικηγόροι της πολιτείας υποστήριξαν ότι η πρώην εκτελεστική αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τραμπ διαθέτει σχετικές πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του τη Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε ότι οι εκτιμήσεις για τα ακίνητά του δεν ήταν πάντα ακριβείς, αλλά είπε ότι τα λάθη δεν είχαν σημασία για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τα χρησιμοποιούσαν για να τιμολογούν τις συμφωνίες.

Οι γιοι του, Ντόναλντ Τζούνιορ και Ερικ Τραμπ, κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα ότι τα οικονομικά έγγραφα που βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης δεν ήταν δική τους ευθύνη, αν και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα έγγραφα έδειξαν ότι μπορεί να είχαν μεγαλύτερη εμπλοκή από ό,τι υποστήριξαν.

Η υπόθεση ενώπιον της αστικής δικαιοσύνης έχει ζωτική σημασία για τον Τραμπ καθώς ενδεχόμενη καταδίκη του θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα σε διαδικασία καθαίρεσής του από τη διοίκηση του ομίλου του ή ακόμη και να οδηγήσει σε δικαστική εντολή εκποίησης του μεριδίου του στον όμιλο Τραμπ. Ο τέως πρόεδρος κατηγορείται ότι εκτίμησε την ακίνητη περιουσία του στα 3,6 δισ. δολάρια, με την πραγματική της αξία να κυμαίνεται γύρω στο 1,9 δισ. Εάν καταδικασθεί, ο Τραμπ θα μπορούσε να υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 250 εκατ. δολαρίων και να πάψει να έχει δικαίωμα να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Πηγή: Reuters, AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή