ΗΠΑ: Το πέρασμα της Ράφα έκλεισε για λόγους ασφαλείας

ΗΠΑ: Το πέρασμα της Ράφα έκλεισε για λόγους ασφαλείας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα προς τη Γάζα έκλεισε την Τετάρτη λόγω αδιευκρίνιστης «συνθήκης ασφαλείας», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ότι η ελεγχόμενη από την Αίγυπτο διέλευση θα ανοίγει ξανά σε «τακτικά διαστήματα», ώστε η βοήθεια να μπορεί να εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας και οι ξένοι υπήκοοι να μπορούν να συνεχίσουν να αναχωρούν, είπε ο Πατέλ.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η συμμαχία υποστηρίζει την «ανθρωπιστική παύση» στη Γάζα ώστε να μπορέσει να φθάσει στον θύλακα η βοήθεια.

Κατά τα άλλα, οι διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Κατάρ, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, συνεχίζονται για να εξασφαλισθεί η απελευθέρωση 10 έως 15 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς σε αντάλλαγμα για μια «ανθρωπιστική παύση» 1-2 ημερών, είπε στο Reuters πηγή που ενημερώθηκε για τις διαπραγματεύσεις.

Πληροφορίες Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT