Ουκρανία: Η Ρωσία φέρεται να χτύπησε με πύραυλο φορτηγό πλοίο – Ενας νεκρός

Ουκρανία: Η Ρωσία φέρεται να χτύπησε με πύραυλο φορτηγό πλοίο – Ενας νεκρός

Ναυτιλιακοί traders ανέφεραν στο Reuters ότι το πλοίο μετέφερε σιδηρομετάλλευμα στην Κίνα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Zημιές σε ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Λιβερίας που εισήλθε στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή της Οδησσού φέρεται να προκάλεσε ρωσικός πύραυλος. Από το πλήγμα έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίσθηκαν τέσσερις, δήλωσαν την Τετάρτη οι Ουκρανοί αξιωματούχοι.

«Ο πύραυλος Kh-31P έπληξε την υπερκατασκευή του πλοίου υπό τη σημαία της Λιβερίας, τη στιγμή της εισόδου του στο λιμάνι», ανέφερε η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας στο Telegram. Πρόσθεσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, τρία μέλη του πληρώματος, πολίτες των Φιλιππίνων, και ένας υπάλληλος του λιμανιού τραυματίσθηκαν.

Ναυτιλιακοί traders ανέφεραν στο Reuters ότι το όνομα του πλοίου είναι Kmax Ruler και μετέφερε σιδηρομετάλλευμα στην Κίνα.

Η ικανότητα της Ουκρανίας να μεταφέρει σιτηρά έχει πληγεί από την απόφαση της Ρωσίας στα μέσα Ιουλίου να εγκαταλείψει συμφωνία με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ που επέτρεπε ασφαλείς μεταφορές μέσω της Μαύρης Θάλασσας, με τη Μόσχα να λέει ότι δεν έγιναν αρκετά για να βελτιωθούν οι δικές της εξαγωγές.

Το Κίεβο στέλνει ολοένα περισσότερα σιτηρά κατά μήκος του Δούναβη, οδικώς και με τρένο, και έχει δημιουργήσει «ανθρωπιστικό διάδρομο» που αγκαλιάζει την ακτή της Μαύρης Θάλασσας για να στέλνει σιτηρά για τις αγορές της Αφρικής και της Ασίας.

Τα δύο πρώτα πλοία που μετέφεραν σιτηρά και χρησιμοποίησαν τον διάδρομο έφυγαν από το λιμάνι του Τσορνομόρσκ της Μαύρης Θάλασσας την περασμένη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT