ΗΠΑ: Οι αμβλώσεις συσπείρωσαν τους Δημοκρατικούς

ΗΠΑ: Οι αμβλώσεις συσπείρωσαν τους Δημοκρατικούς

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Τρίτης έδειξαν ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αναστείλει τη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος στην άμβλωση το 2022 συνεχίζει να τροφοδοτεί πολιτικά τους Δημοκρατικούς

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αξία που αποδίδουν στο δικαίωμα στην άμβλωση απέδειξαν οι ψηφοφόροι του Οχάιο, που συμπεριέλαβαν το συγκεκριμένο δικαίωμα των γυναικών στο Σύνταγμα της πολιτείας, ενώ την ίδια ώρα οι Δημοκρατικοί αποκτούσαν την πλειοψηφία εδρών στη Βουλή και τη Γερουσία της Βιρτζίνια καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στον προσκείμενο στον Τραμπ κυβερνήτη.

ΗΠΑ: Οι αμβλώσεις συσπείρωσαν τους Δημοκρατικούς-1Τα αποτελέσματα των εκλογών της Τρίτης, η τελευταία εκλογική αναμέτρηση πριν από τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, έδειξαν ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αναστείλει τη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος στην άμβλωση το 2022 συνεχίζει να τροφοδοτεί πολιτικά τους Δημοκρατικούς. Οι εκλογικές νίκες αναμένεται να καθησυχάσουν προσώρας τα στελέχη του κόμματος που ανησυχούν για τα αναιμικά ποσοστά αποδοχής του προέδρου Μπάιντεν.

Νίκη στο Κεντάκι

Η επιμονή της ομάδας στρατηγικής του προεδρικού κόμματος να φέρει στο επίκεντρο το θέμα της άμβλωσης, ως ένα από τα ελάχιστα ικανά να συσπειρώσουν την εκλογική βάση, απέδωσε καρπούς. Απόδειξη του παραπάνω είναι η νίκη του Δημοκρατικού κυβερνήτη Αντι Μπεσίερ στο Κεντάκι, ο οποίος επέκρινε την πρόταση του αντιπάλου του για καθολική απαγόρευση της άμβλωσης. Νίκες σημείωσαν στη Βιρτζίνια Δημοκρατικοί υποψήφιοι, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί κατά της απαγόρευσης της άμβλωσης μετά τη 15η εβδομάδα από τον προσκείμενο στον Τραμπ κυβερνήτη Γκλεν Γιάνκιν. Ο κυβερνήτης, που ήλπιζε να δρέψει πολιτικές δάφνες από τις εκλογές της Τρίτης, έχοντας βλέψεις ακόμη και για τον Λευκό Οίκο, βλέπει σήμερα τις δύο αίθουσες της τοπικής νομοθετικής εξουσίας με δημοκρατική πλειοψηφία.

Η επανεκλογή του Δημοκρατικού Μπεσίερ στο παραδοσιακά ρεπουμπλικανικό Κεντάκι οφείλεται εν μέρει στην ξεκάθαρη αντίθεσή του στον περιορισμό της πρόσβασης των γυναικών στην άμβλωση. Ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του, ο Αφροαμερικανός εισαγγελέας Ντάνιελ Κάμερον, που εξασφάλισε τη στήριξη του Τραμπ, επιχείρησε στην προεκλογική εκστρατεία του να ταυτίσει τον Μπεσίερ με τον ελάχιστα δημοφιλή πρόεδρο Μπάιντεν, ασκώντας του κριτική για την εγκληματικότητα και τις πρωτοβουλίες του υπέρ των ομοφυλοφίλων. Η εκστρατεία του Κάμερον δαπάνησε 5 εκατ. δολάρια σε τηλεοπτικό χρόνο, προβάλλοντας διαφημίσεις με μηνύματα κατά των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και του Μπεσίερ για τη στήριξή του προς αυτά.

Τρανσέξουαλ στη Βιρτζίνια

Στη Βιρτζίνια, Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι για τη Βουλή και τη Γερουσία της πολιτείας ξόδεψαν πάνω από 500.000 δολάρια σε διαφημίσεις κατά της νομοθεσίας υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ. Η στρατηγική τους δεν μοιάζει να απέδωσε, καθώς οι ψηφοφόροι έστειλαν την Ντανίκα Ρεμ στη Γερουσία της Βιρτζίνια, για να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ νομοθέτης του αμερικανικού Νότου. Ο ηττηθείς αντίπαλος της Ρεμ ήταν συνταξιούχος αστυνομικός, που είχε προτείνει τον αποκλεισμό τρανσέξουαλ αθλητών από τις ομάδες των λυκείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή