Συνέχεια στη νομική διαμάχη του πρίγκιπα Χάρι με τη Daily Mail

Συνέχεια στη νομική διαμάχη του πρίγκιπα Χάρι με τη Daily Mail

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο τραγουδιστής Ελτον Τζον και ακόμα πέντε προσωπικότητες υψηλού κύρους, έλαβαν το «πράσινο φως» από δικαστή για να μηνύσουν τον εκδότη της Daily Mail

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο τραγουδιστής Ελτον Τζον και ακόμα πέντε προσωπικότητες της Βρετανίας, έλαβαν το «πράσινο φως» από δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, να κινηθούν περαιτέρω νομικά κατά του εκδότη της Daily Mail για «παράνομη συλλογή πληροφοριών».

Οι ενάγοντες κατηγορούν την Associated Newspapers (ANL), η οποία εκδίδει τις εφημερίδες «Daily Mail» και «Mail on Sunday», για τηλεφωνικές υποκλοπές καθώς και άλλες σοβαρές παραβιάσεις της ιδιωτικής τους ζωής, εδώ και 30 χρόνια.

Ο όμιλος έχει αρνηθεί την εμπλοκή του σε παράνομες πρακτικές, ενώ είχε ζητήσει κατά την ακροαματική διαδικασία του Μαρτίου να απορριφθεί η υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι οι αξιώσεις που υποβλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2022, ήταν εκτός της εξαετούς προθεσμίας για την άσκηση της αγωγής.

Ο δικαστής Τζάστις Νίκλιν, που εξέδωσε την απόφασή του την Παρασκευή, δήλωσε ότι η ANL «δεν μπόρεσε να καταρρίψει τις αξιώσεις οποιουδήποτε από τους ενάγοντες».

Ωστόσο, έκρινε ότι οι επτά ενάγοντες δεν μπορούν να επικαλεστούν τα λογιστικά βιβλία, που κατέγραφαν τις πληρωμές της ANL προς τους ιδιωτικούς ερευνητές, τα οποία αποκαλύφθηκαν σε δημόσια έρευνα που ξεκίνησε το 2011, χωρίς προηγουμένως να λάβουν την άδεια των υπουργών της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι των επτά εναγόντων, οι καταγγελίες περιλαμβάνουν παρακολουθήσεις των σπιτιών και των αυτοκινήτων τους, χρήση παραπλανητικών τακτικών για να αποκτηθούν ιδιωτικές ιατρικές και οικονομικές πληροφορίες, καθώς και παρακολούθηση τηλεφωνικών κλήσεων.

Εκτός του πρίγκηπα Χάρι και του Ελτον Τζον, οι υπόλοιποι ενάγοντες είναι ο σύζυγος του σερ Ελτον Τζον, Ντέιβιντ Φούρνις, οι ηθοποιοί Σάντι Φροστ, και Λιζ Χάρλεϊ και ο σερ Σάιμον Χιουζ, πρώην βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

«Σκοπεύουμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια στη δίκη και να καταστήσουμε τους υπεύθυνους της Associated Newspapers πλήρως υπόλογους», ανέφερε η δικηγορική εταιρεία Hamlins σε δήλωσή της εκ μέρους των εναγόντων.

Σημειώνεται πως μια επόμενη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου, για να εξεταστεί το αποτέλεσμα της απόφασης.

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή