Συρία: To ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης εναντίον φιλοκυβερνητικών

Συρία: To ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης εναντίον φιλοκυβερνητικών

Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει εντείνει τον τελευταίο καιρό τις επιθέσεις στη Συρία, χρησιμοποιώντας ως ορμητήρια περιοχές της ερήμου

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ευθύνη για την επίθεση εναντίον φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην έρημο της επαρχίας Αλ Ρασάφα, στην κεντρική Συρία, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ενοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση «σε δύο κτίρια του συριακού στρατού και των δυνάμεων εθνικής άμυνας», οι οποίες πρόσκεινται στη Δαμασκό, ανέφερε η ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Amaq.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο απολογισμός της συγκεκριμένης επίθεσης, μιας από τις πιο φονικές από τις αρχές του έτους, ήταν 34 νεκροί.

Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τον τελευταίο καιρό τις επιθέσεις του στη Συρία, χρησιμοποιώντας ως ορμητήρια περιοχές της ερήμου, όπου έχουν βρει καταφύγιο οι μαχητές του μετά την κατάρρευση του «χαλιφάτου» του το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή