Τέιλορ Σουίφτ: Πολιτική «χροιά» σε συναυλία της στην Αργεντινή

Τέιλορ Σουίφτ: Πολιτική «χροιά» σε συναυλία της στην Αργεντινή

«Οι Swifties δεν ψηφίζουν Μιλέι», έγραφε μία από τις αφίσες στον περίγυρο της συναυλίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς χιλιάδες θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ σχημάτιζαν ουρά την Πέμπτη για την πρώτη συναυλία της σούπερ σταρ στην Αργεντινή, περιβάλλονταν από αφίσες που τους προέτρεπαν να μην ψηφίσουν υπέρ του δεξιού λαϊκιστή Χαβιέ Μιλέι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

«Oι Swifties δεν ψηφίζουν Μιλέι», έγραφε μία από τις αφίσες στον περίγυρο της συναυλίας, αναφερόμενη στους φανατικούς θαυμαστές της πολυνίκη των βραβείων Grammy.

Ο Μιλέι, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχοκαπιταλιστής έχει χαρακτηρισθεί ως «ο Ντόναλντ Τραμπ της Αργεντινής». Με τον πληθωρισμό στη χώρα να αγγίζει το 130%, οι ριζοσπαστικές προτάσεις του Μιλέι φαίνεται να βρίσκουν απήχηση. Επιπλέον, έχει μιλήσει υπέρ της νομιμοποίησης της οπλοκατοχής και του δικαιώματος των ατόμων να πουλούν τα ζωτικά τους όργανα, ενώ αρνείται την κλιματική αλλαγή και αντιτίθεται στο δικαίωμα της νόμιμης και ασφαλούς άμβλωσης. Πυρά έχει εξαπολύσει και ενάντια στον δημοφιλή στη χώρα Πάπα Φραγκίσκο (πρώην αρχιερέα Μπουένος Αϊρες) αποκαλώντας τον «σιχαμερό αριστερό» και «ηλίθιο».

«Νομίζω ότι ο Τραμπ μοιάζει πολύ μαζί του», δήλωσε η Κονστάνζα Τρούνσκι, φοιτήτρια ψυχολογίας, σημειώνοντας ότι ο Μιλέι δεν έχει καμία σχέση με τις απόψεις που έχει εκφράσει η Σουίφτ. Ιδίως την υποστήριξή της προς την κοινότητα ΛΟΑΤ.

Η συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ έγινε πολιτικό ζήτημα, όταν στα τέλη του περασμένου μήνα, τοπικό φαν κλαμπ της τραγουδίστριας εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου στο οποίο καλούσε τους θαυμαστές της να ψηφίσουν κατά του Μιλέι.

Με πληροφορίες από AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή